Taivo MägiFoto: Viljar Voog
Rio 2016 OM uudised
18. august 2016, 19:10

ÕL RIOS | Taivo Mägi: tänane saavutus on vähemalt sama kōva kui EMi hōbemedal (6)

400 meetri tõkkejooksja Rasmus Mägi (24) saavutas Rio de Janeiro olümpiafinaalis uut rahvusrekordit tähistava ajaga 48,40 kuuenda koha. Rasmuse treenerist isa Taivo võrdleb seda tulemust kahe aasta taguse Zürichi EM-hõbedaga.

"Isegi kui Rasmus alustas enda jooksu piiri peal, siis ta tundus natuke passiivne," lausus Taivo Mägi. "Eesti rekord, 6. koht, ei saa nuriseda. See on super!"

Ei oska ka esimese raja üle nuriseda, eks väike vahe ikka on, aga ise me probleemi sellest ei teinud. Eilne päev oli pingetelt kōige raskem. Tuli oodata. Teatud mōttes olid mingid piged maas, sest kaks korralikku jooksu oli all, saime kindlad olla, et saame ainult paremaks minna. Aga ikkagi, ootust oli.

Mis emotsioonidega treener ja isa Rasmuse jooksu vaatas? "Eks ma ikka jälgisin iga tõkke ajal vaheaega. Jooksu esimesed neli-viis tōket on meie jaoks vōtmekoht. See on olnud see aasta, kus Rasmus on olnud väga kiire lōpuga. Eelmisel aastal oskasime selle ära kaotada.

Vōrdleksin seda saavutust Zürichi medaliga. Spordis läheb teatud mōttes piir medalikohalt, aga kindlasti tänane saavutus on vähemalt sama kōva kui hōbemedal. Ja tasub rōhutada, et oleme siiski kolme eurooplase seas."