Karl Robert SaluriFoto: ANTONIN THUILLIER
Rio 2016 OM uudised
19. august 2016, 05:15

ÕL RIOS | Vigastusest hoolimata debüütolümpia lõpetanud Saluri sai Eatonilt kiita ning tahab anonüümsetel kommenteerijatel suu lukku panna! (26)

Rio olümpial meeste kümnevõistluse jalavalust hoolimata 23. kohaga ja 7223 punktiga lõpetanud Karl Robert Saluri tõdes, et kordagi mõtet katkestada tema pähe ei tulnud. Jõudu andsid ka kahekordse olümpiavõitja Ashton Eatoni sõnad. 

"Eaton kogu aeg toetas ja uuris, kuidas mul on. Ütles, et: "Kõva mees!" Ju ta nägi ära, et ma pole mingi allaandja tüüp. Minu jaoks oli tähtis see kümnevõistlus lõpetada," selgitas Saluri.

Juunis pindluu murru saanud ning selle tõttu kuu aega toetava saapaga ringi liikunud mitmevõistleja enne olümpiamängude kümnevõistluse algust kõiki alasid teha ei saanudki. 

"Neli nädalat taastumiseks oli ilmselgelt liiga väike aeg. Minu hooaeg sai läbi juba juunikuus, aga ma ei saanud mitte olümpiale tulla," selgitas Saluri. 

Kui avapäeval suutis Saluri veel lonkamata vastu pidada, siis teisel päeval läks valu pärast tõkkejooksu veelgi hullemaks. Lisaks läks jalg niivõrd paiste, et igal järgneval alal leppis Kuimetsast pärit noormees tihti vaid ühe katsega. 1500 m jooksus suutis ta aga puhtalt tahtejõu toel veel viimased meetridki vägeva spurdi teha. 

"Ma ei tea, kui palju valuvaigisteid ma sisse sõin. Ega kerge ei olnud. Pärast neljatunnist und mõtlesin küll, et lihtne oleks hotellis magada, aga mida ma siis siin teen? Nüüd on tahtmist veel rohkem. Hakkasin juba erinevaid plaane tegema, mida teha, et hoida kere terve. Rääkisin juba treeneri ja USA füsioterapeutidega. Ideid on!"

Enim tahaks Saluri suu lukku panna aga anonüümsetel kommentaatoritel. Kuigi sportlastel soovitatakse tihti võistluse ajal artikleid ja kommentaare mitte lugeda, tekkis kümnevõistlejatel üks hetk liiga palju aega ning seltsis Uibo ja tema kihlatu, olümpiavõitja Shaunae Milleriga asuti Delfi anonüümseid kommentaare lugema.

"Ma tahaks näha neid kommentaare kirjutavaid inimesi, et nad võtaksid rivvi ja kommentaar oleks plakatiga pea kohale tõstetud,“ sõnas Saluri, tõdedes, et tegelikult oli vahejuhtum päris naljakas.