Usain BoltFoto: ADRIAN DENNIS
Rio 2016 OM uudised
19. august 2016, 15:31

Usain Bolt: tahan olla sama legendaarne kui Pele!

Eilse 200 meetri võiduga juba enda kaheksanda olümpiakulla võitnud Usain Bolt sõnab, et ta tahab saada üheks ajaloo legendaarseimaks sportlaseks. 

"Tahan saada üheks parimatest. Tahan olla selliste meeste seas nagu Ali (Muhammad) ja Pele. Loodan, et peale Rio mänge olen ma selles nimistus," sõnas ülehomme oma 30. sünnipäeva tähistav jamaicalane. 

"Ma jooksin kurvi väga hästi, aga sirgel ei tahtnud mu keha minuga koostööd teha. Ma hakkan vanaks jääma, tahtsin kiiremat aega joosta. Soovisin maailmarekordit, aga peale kurvi oli selge, et see ei õnnestu," kirjeldas Bolt 200 meetri finaali. 

Olümpialegend tunnistab, et täit rahulolu jooks ei pakkunud, aga ei tasuks ka pettunud olla: "Päris rahul ma olla ei saa, aga tähtis on see, et ma võitsin. Ma pole enam 21. See medal tähendab mulle ülimalt palju."

Bolt asub oma legendistaatust tsementeerima täna öösel, kui toimub 4x100 meetri jooksu finaal. Kui Jamaica meeskond suudab võistlusest väljuda võitjana, on Bolt viimaselt kolmelt olümpialt võtnud kõik kullad, mis võtta on andnud.