Tiidrek NurmeFoto: Viljar Voog
Rio 2016 OM uudised
19. august 2016, 22:27

ÕL RIOS | Tiidrek Nurme treenis Rio maratoni eel põrgukuumuses, kiledressid seljas (9)

USAs ja Brasiilias Rio de Janeiro olümpiamängudeks valmistunud maratonijooksja Tiidrek Nurme on pühapäevaseks etteasteks valmis.

"Maratoni ajaks lubab rohkem kui 24 kraadi sooja ja õhuniiskus on üle 90 protsendi," räägib Nurme. "Aga ma olen selleks valmis. Vahepeal harjutasin väga palava ilmaga kiledressides, jooksin 30 kilomeetrit. Higistasin mitu liitrit vett välja."

Nurme märgib tänulikult, et olümpia eel on teda aidanud rohkem kui 20 inimest. "Võib tunduda, et võistleme individuaalalal, kuid tegelikult on see täielik meeskonnatöö," arutleb 30aastane sportlane. "Olen nendele inimestele abi eest väga tänulik." 

Nagu ametivend Roman Fostil, on Nurmelgi jooksuplaan valmis. "Alusan rahulikult," selgitab ta. "USA treener on mulle mitu nädalat pähe tagunud, et nendel, kes rahulikult alustavad, on lõpus rohkem võita. Kui stardiksin kiirelt, oleks oht saada haamer ja võib-olla ei suudaks ma siis üldse lõpetada."

Tegelikult teeb Nurme Rio de Janeiros väga suurt ajalugu - kaheksa aastat tagasi võistles ta Pekingi olümpial 1500 m jooksus, nüüd osaleb kõige pikemal distantsil. "Minu teada on varem seda suutnud vaid kaks meest," märgib saarlane.