ROKi president Thomas Bach.Foto: AFP / Scanpix
Rio 2016 OM uudised
21. august 2016, 17:31

Thomas Bach: need olid tähendusrikkad mängud

"Oleme kõigil spordialadel näinud suurepäraseid sportlasi," võttis ROKi president Thomas Bach täna ajakirjanikega kohtudes lõppema hakkavad Rio olümpiamängud kokku.

"Kõigi spordialade tase on olnud erakordselt kõrge ja saan sportlasi nende esituste eest vaid õnnitleda. See on võimalik olnud suurepäraste võistlusareenide tõttu."

Bach lisas, et brasiillased on olnud suurepärased võõrustajad ning mängud on neid ühendanud - nad on oma muretu eluviisiga muutnud olümpia kõigi jaoks suureks peoks.
 
Bachi sõnul on mängud olnud mitmes mõttes tähendusrikkad: "Ukraina ja Venemaa sportlased embavad ja õnnitlevad teineteist, oleme näinud, kuidas Põhja- ja Lõuna-Korea sportlased teevad koos selfisid. Nägime, kuidas jooksjad Nikki Hamblin Uus-Meremaalt ja Abbey D’Agostino USAst kukkusid ja aitasid seejärel teineteist finišisse. Kuidas ameeriklanna ütles oma konkurendile: tõuse püsti, peame finišisse jõudma, need on olümpiamängud! Arvan, et miski ei saa paremini edasi anda olümpia- ja ausa mängu vaimu."

Samuti meeldis sageli olümpiakülas viibinud ROKi presidendile, kuidas ülejäänud maade sportlased tervitasid pagulaste võistkonna esindajaid. "Nad olid kui rokistaarid, see oli olümpiasolidaarsuse parim näide."

Bach tõstis esile ka sotsiaalmeedia osa ülemaailmset plahvatuslikku tõusu olümpiasündmuste kajastamisel.

"Need on esimesed Lõuna-Ameerikas peetud mängud, tähendusrikkad mängud, aga samuti keset reaalsust. Mängud korraldati linnas, kus on sotsiaalsed probleemid ja lõhed. See on kõigile hea, et oleme reaalsuse lähedal, mitte ei eraldunud 16 päevaks elust, omaette mulli. Näha, kuidas sport saab inimesi aidata ja ühendada."