Jelena Issinbajeva Rio mängude lõputseremoonial.Foto: AFP / Scanpix
Rio 2016 OM uudised
23. august 2016, 09:48

Jelena Issinbajeva: võinuksime saada 30 kulda ja medaliarvestuses teise koha (7)

Äsja Rahvusvahelise Olümpiakomitee (ROK) liikmeks saanud venelannast teivashüppe maailmarekordiomanik Jelena Issinbajeva rääkis kodumaisele meediale, et mitme spordiala esindajateta saadud võistkondlik neljas koht tähendab ülisuurt edu.

"Nimetaksin Rio mänge lausa meie koondise triumfiks, sest iga sportlane ületas nii asjaolusid kui ka iseennast. Paljud esinesid oodatust paremini. Medaliarvestuse neljas koht tuli kergejõustiklaste ja tõstjateta!" hüüatas Issinbajeva.

Ning veel sõudjate ja aerutajateta, lisas ajalehe Sport-Ekspress ajakirjanik. "Jah, meid nüliti igal pool, kus me saanuks võita medaleid. Näiteks kergejõustikutulemusi vaadates on selge, et Sergei Šubenkov, Maria Kutšina ja veel mõned Venemaa sportlased võinuksid võita kulla või vähemalt võidelda nende eest. Arvan, et võinuksime saada kokku 30 kulda ja medaliarvestuses teise koha."

Venemaa kogus Riost 19 kuld-, 18 hõbe- ja 19 pronksmedalit. Medaliarvestuse teine-kolmas olid Suurbritannia ja Hiina vastavalt 27 ja 26 kuldmedaliga. Esialgsete teadete kohaselt ei jäänud ükski Venemaa sportlane olümpial dopinguga vahele.