Eesti rannajalgpalli rahvuskoondise peatreener Rando RandFoto: Mati Hiis
Rannajalgpall
24. august 2016, 15:50

Rannajalgpalli Euroliiga Superfinaal: Eesti koondis läheb Itaaliasse võitu püüdma

Eesti rannajalgpalli rahvuskoondis sõitis täna Itaaliasse Cataniasse, kus peetakse Euroliiga Superfinaali mängud. Meeskonna peatreener Rando Rand kinnitab, et tahetakse kindlasti võidelda pääsu eest A-divisioni. 

Täna hommikul Cataniasse jõudnud koondis teeb päeval treeningu ning homme ootab ees juba esimene kohtumine. Eesti alagruppi kuulvad veel Moldova, Ungari ja Rumeenia.

"Kindlasti ei ole eesmärgid madalamad kui eelmine aasta, kui me finaalis Rumeeniaga mängisime. Finaali jõuda ja siis A-divisioni koha eest võidelda," kirjeldas Rand meeskonna eesmärke. 

"Homme mängime Moldovaga, kellega meil õnnestus juuli alguses Moskvas mängida ja kaotasime lisaajal. Nendelt tahame kindlasti revanši võtta," sõnas koondise peatreener esimese vastase kohta. 

Samuti kuulub alagruppi Rumeenia, kellega on vaja klaarid arved möödunud aastal Pärnus peetud finaalmatši kaotuse pärast. Võõras pole ka Ungari meeskond, kellest Eesti jõud aasta tagasi üle käis.

"Kõik meeskonnad on tuttavad, aga kuna kõik mängud on olnud väga võrdsed, siis ei tea kunagi, kuhu poole see kaalukauss võib kalduda. Eesmärgid on meil igatahes kõrged ja võitma läheme igat mängu," teatas Rand. 

Koondise peatreener kinnitab, et ettevalmistus on sujunud hästi, aga trenne on tehtud tavalisest natuke vähem. "Mängude kalender on hästi tihe olnud augustikuus, mistõttu on meil ühiseid treeninguid vähem olnud. Küll aga on hea meel, et vigastusi pole olnud, oleme parimas koosseisus kohal." 

Väravavahid Markus Lukk ja Vaiko Tammeväli peavad turniiri vahele jätma, aga peatreenerile see suurt muret ei valmista. "Kuna kaks turniiri on sisuliselt järjest, kokku kolm nädalat jutti, siis amatöörid nagu me oleme, tuleb lihtsalt teha valikuid. Väravahtide taha midagi kindlasti ei jää, kõik on väga tugevad mängijad."

Eesti rannajalgpallikoondise koosseis:

1) Taavi Tamm VV
2) Marten Rimmel VV
3) Ragnar Rump
4) Sten Teino
5) Kristian Marmor (C)
6) Roman Minlibajev
7) Priit Mäeorg
8) Rasmus Munskind
9) Ervin Stüf
10) Kevin Sooaluste
11) Marko Truusalu
12) Sander Lepik