Kristjan Muuga ja Kalmer Musting vaatavad lootusrikkalt tulevikkuFoto: Teet Malsroos
Käsipall
6. september 2016, 04:00

Põlva Serviti ihkab ajaloolist kolmandat järjestikust meistritiitlit

Homme algavate käsipalli Eesti meistrivõistluste kohal ripub mitu põnevat küsimust. Näiteks, kas Põlva Serviti suudab võita ajaloolise kolmanda järjestikuse meistritiitli? Millised järeldused teeb Kehra mullusest ebaedust? Kuidas täidab Viljandi lahkujatest jäänud tühimiku? Kas Viimsi saab ometi kord medali kaela?

Sarnaselt mullusega lööb meistriliigas kaasa seitse meeskonda, kuid Audentese noortevõistkonna asemel mängib kõrgeimal tasemel Lasnamäel baseeruv HC Tallas, kelle peatreenerina naaseb aastase pausi järel meistriliigasse Jüri Lepp.

Tänavu Tallas veel medalitele ei mõtle, ent pikemas perspektiivis soovib Lepp Tallinna käsipalli tagasi Eesti tippu tuua. Medalid jagab omavahel tõenäoliselt taas nelik Serviti, Viljandi, Kehra ja Viimsi.

Konkreetse kullasoovi käis ainsana välja Serviti peatreener Kalmer Musting. "Ülesanne on raske, aga kindlasti võtame endale selle ja proovime klubi ajaloos uue lehekülje pöörata ning esimest korda kolmanda järjestikuse tiitli võita," lausus Musting.

Tema ametivennad Marko Koks (Viljandi), Indrek Lillsoo (Kehra) ja Ain Pinnonen (Viimsi) unistavad salamisi kindlasti meistritrofeest, ent Õhtulehega eesmärkidest vesteldes jäid kõlama sõnad "finaal" ja "medal".

"Mullune hõbemedal suurendab meie lootusi ja ootusi. Eks sedapidi on murelikum, aga samas andis see väga hea emotsiooni, kust edasi minna," lausus Koks, kelle esimene suurem ülesanne on täita Saksamaa esiliigasse siirdunud Karl Roosnast ja Karl Toomist tühjaks jäänud kohad. Koks avaldas lootust, et Viljandi vasaksisemise positsioonil näeb tänavu üht välismaa passiga meest.

Mullu karikavõitjaks kroonitud, ent meistrivõistluste pettumuslikult pronksmedalitega leppima pidanud Kehra olevat peatreener Indrek Lillsoo hinnangul säilitanud sama taseme. Finaali peab viima targem treenimine, hea koostöö ja mõnus kambavaim.

Viimastel aastatel stabiilselt neljandaks jäänud Viimsi juhendaja Ain Pinnonen sõnas äsjapeetud kontrollturniiri põhjal, et tööpõld on lai. "Kui kaitse peab, siis on võimalik teha kiireid ja lihtsaid väravaid. Kui ei pea, siis on väga raske," avaldas Pinnonen võtme, mille abil võiks Viimsi lõpuks medalilaeka avada.