Foto: Rasmus Kooskora
Mitmesugust
14. september 2016, 17:28

Taipoksija Andra Aho: "Lisaks enesekindlusele annab taipoks naistele julguse enda eest seista!" (6)

Taipoksiamatsoon Andra Aho on juba pikemat aega spordimaailmas tähelepanu keskmes, olles üks vähestest naistest võitluskunstide karmis maailmas. Ometigi on ta osanud olla igas olukorras naiselik, pannes teisi õrnema soo esindajaid oma füüsilise vormi ja kena välimusega kadedust tundma.

Oma tagasihoidlikust loomusest hoolimata jutustab ta taipoksist ja sellest, kuidas pealtnäha mehise spordiala kõrvalt naiselikuks jääda.

Foto: Rasmus Kooskora

Andra, kuidas leidsid tee just taipoksini?
Huvi taipoksi vastu tekkis soovist õppida enesekaitset. Leidsin linna peal jalutades reklaami, mis kutsus tasuta taipoksi proovitrenni ja sinna ma läksin. Taipoks võitis kohe esimesest päevast mu südame.

Kui naiselikuks spordialaks võib taipoksi pidada?
Mina ei liigitaks spordialasid sugude järgi. Minu arvates võivad nii naised kui mehed tegeleda mistahes alaga, mis neid köidab. Tähtis on, et endale meeldib see, mida sa teed.

Foto: STANISLAV MOSHKOV

Mis on see, mis toob aina rohkem naisi taipoksi treeningsaalidesse?
Taipoks on hea rasvapõletaja ja annab lisaks heale füüsilisele vormile ka enesekindlust ja julgust enda eest seista. Lisaks on taipoks huvitav, mitmekülgne ja iga trenn on omamoodi erinev. Tõepoolest tuleb iga aastaga naisi üha enam treeningsaalidesse juurde ja usun, et see on tingitud ka sellest, et oleme oma tegemistega üha rohkem meedia kaudu suuremale publikule nähtavadinfo olnud.

17. septembril astud üles King of Kings võistlusareenil. Millised on praegused tunded või emotsioonid? Kes on su vastane?
Olen vormis, tunnen end väga hästi ja ootan huviga võistlusi. Kuna minu poolatarist vastane teatas paar nädalat tagasi, et sai seljavigastuse ja ei saa võistelda, siis nüüd on minu uueks vastaseks 17-aastane soomlanna Sanni Nurminen, kes on küll minust noorem, kuid võistluskogemust on tal juba rohkem kui mul.

Foto: STANISLAV MOSHKOV

Kuidas sa nii naiselik välja näed?
Mingeid erilisi ilurituaale mul pole. Teen iga päev trenni ja toitun tervislikult. Olen loomult naiselik naine, taipoks ei muuda mind mehelikuks.

Foto: Rasmus Kooskora