AS Monaco jalgpallur Bernardo Silva tähistab Tottenham Hotspurile löödud väravat.Foto: Andrew Couldridge
Meistrite liiga
15. september 2016, 12:09

Meistrite liiga avavoor – võitjateks Prantsusmaa ja Venemaa, kaotajateks Saksamaa ja Portugal

Teisipäeval ja kolmapäeval mängiti jalgpalli Meistrite liiga alagrupiturniiri esimese vooru mängud. Millistel riikidel on põhjust oma klubide tulemustega rahul olla, millistel mitte?

16 kohtumise tulemustele otsa vaadates saab teha nelja üldisemat järeldust-sedastust:

Esiteks, Saksamaa ja Inglismaa esinesid võrdselt (2 võitu, 1 viik, 1 kaotus); Hispaania neist paremini (3 võitu, 1 viik). Kõige väiksem tõenäosus kõigi nelja satsiga 1/8-finaali jõuda on Saksamaal, sest Mönchengaldbachi Borussia ja Manchester City on otsesed rivaalid ning eilne 4:0 võit annab Inglismaa klubile suure eelise (mh ka võimalikus omavaheliste mängude võrdluses).

Teiseks, suur võitja oli Prantsusmaa (2 võitu, 1 viik), suur kaotaja Portugal (1 kaotus, 2 viiki, kusjuures 88. minuti seisuga oleks nende saldo olnud 2 võitu, 1 viik).

Kolmandaks, kahe klubiga esindatud riikidest sai Itaalia kirja võidu ja viigi, Venemaa viigi ja kaotuse, aga suuremaks rahuloluks on ilmselt põhjust viimasel (Juventuse kodune 0:0 Sevillaga oli bogie, aga CSKA 2:2 Leverkusenis birdie).

Neljandaks, mitte ükski ühe klubiga esindatud riik ei saanud kirja võitu; Šveits, Bulgaaria, Türgi ja Taani said viigi, Ukraina, Šotimaa, Holland, Poola, Belgia ja Horvaatia kaotuse. Nende 10 riigi väravate vahe avavoorus oli 5:26...