Bahman GolbarnezhadFoto: ANTHONY EDGAR FOR OIS/IOC
Rio 2016 OM uudised
18. september 2016, 09:24

TRAGÖÖDIA: Rio paraolümpial kukkunud rattur suri haiglas (9)

Rio de Janeiro paraolümpiamängude eelviimane päev lõppes ootamatu tragöödiaga: Iraani rattur Bahman Golbarnezhad kukkus võisteldes ning suri südameataki tagajärjel haiglas.

Rahvusvaheline paraolümpiakomitee teatas, et C4 klassis võistelnud iraanlane kukkus raja mägises osas ning lõi pea vastu kivi, misjärel kaotas teadvuse. 48aastane Golbarnezhad viidi koheselt Barra piirkonnas asuvasse haiglasse, kus ta suri peagi. 

Rahvusvahelise paraolümpiakomitee president Sir Philip Craven tunnistas oma pöördumises, et juhtunu heidab Rio mängudele varju.

“See on tõsiselt südantlõhestav uudis ning paraolümpialiikumise mõtted ja kaastunne on nii Bahmani perekonna, sõprade, meeskonnakaaslaste kui kogu Iraani paraolümpiakomiteega," rääkis ta. "Paraolümpiaperekond on selle hirmsa tragöödia järel üheskoos leinas, mis samas heidab varju seni suurepärastele Rio paramängudele."

Mis täpsemalt juhtus, on veel selgitamisel. Pressikonverentsil mainiti, et äkki võis vahetult enne Rio paraolümpiamänge kärbitud eelarve mõjutada ka Golbarnezhadi haiglasse transportimist. "Kiirabi jõudis kohale kahe minutiga ning seal olid nii arst kui õde oma tippvarustusega. Bahmani elu päästmise nimel tehti sõna otseses mõttes kõike!" lükkas Craven kuulujutud ümber.

"Ta oli meie parimaid rattureid, kes on rattaspordiga tegelenud 12 aastat. Tal on naine ja poeg. Ta on pereisa. Ta armastas oma perekonda," rääkis Iraani paraolümpiakomitee peasekretär Masoud Ashrafi pressikonverentsil.  Golbarnezhad osales ka 2012. aasta Londoni paraolümpiamängudel, kui võistles trekisõidus.

Iraani lipp on olümpiakülas langetatud poolde masti ning tänasel lõputseremoonial peetakse hukkunud sportlase mälestuseks ka leinaseisak.