NAERATA! Cristiano Ronaldol pole aega pikalt põdeda, sest meeskond vajab teda juba täna õhtul. Foto: Reuters / Scanpix
Meistrite liiga
27. september 2016, 07:00

Real vajab värsket, mitte mossis Ronaldot

Jalgpalli Meistrite liiga tiitlikaitsjal Madridi Realil seisab täna õhtul ees alagrupiturniiri (vähemalt paberil) suurim katsumus: võõral väljakul minnakse vastamisi Dortmundi Borussiaga, keda pole Saksamaa pinnal kunagi võidetud.

Laupäeval viigistas Real koduliigas 2:2 Las Palmasega, kuid kaotatud punktidest enam kõnetas meediat Cristiano Ronaldo väljavahetamine 72. minutil, kui Real veel 2:1 juhtis. Mõistagi ei reageerinud Portugali staar Zinedine Zidane’i žestile rõõmuhõisetega.

Õigupoolest vantsis ta üsna mossis ilmega pingi suunas ega vaadanud Zidane’ile plaksu andes prantslasele silmagi. Veebiportaalid üle maailma täitusid kärmelt torssis Ronaldost klõpsatud kaadritega. Oma panuse andis ka jalgpalluri ema Dolores Aveiro, kes postitas Twitterisse pildi pingil istuvast kurvast võsukesest ning lisas sinna heatahtliku fraasi „ära kunagi lase pead norgu“.

Ronaldo ema sõnad on kuldsed. Ega’s Zidane tolle lükkega midagi isiklikku mõelnud. Tegu oli tänast silmas pidades puhtpragmaatilise otsusega, sest portugallane naasis kõigest kahe nädala eest vigastuspausilt, mis jättis ta EMi finaalis kõrvalvaatajaks, ega pole veel tippvormis.

„Vihane? See on teie tõlgendus,“ sõnas Zidane pärast mängu ajakirjanikele. „Muidugi ta tahab alati platsil olla, aga vahel tuleb ta välja vahetada, sest temagi peab puhkama. Täna (laupäeval) oli üks neist kordadest. Ta ei mänginud kehvasti, otsus oli puhtalt teisipäeva (tänasesse) vaatav.“

Näikse, kas Ronaldo pakatab täna värskusest, mida Real taktikaliselt suurepärase Dortmundi vastu hädasti vajab. Olulistest lülidest on Reali poolelt jätkuvalt vigastusega kimpus keskkaitsja Pepe, vasakkaitsja Marcelo ja kaitsev poolkaitsja Casemiro. Dortmund ei saa võrreldes avamänguga kasutada keskkaitsja Marc Bartra oskuseid, kevadest saati tegeleb enda ravimisega Marco Reus.

Teistest tänastest kohtumisest väärivad eraldi esiletõstmist Leicester City ja Porto ning AS Monaco ja Leverkuseni Bayeri vastasseisud.