Margus Hundil (99) oli pühapäeval hea mängupäev. Kahjuks ei saa sama öelda terve Bengalsi meeskonna kohta.Foto: Vida Press
NFL ameerika jalgpalli liiga
27. september 2016, 04:00

Idablokk Hunt hullab, aga Bengals kaotab

Kuigi Margus Hunt suutis sel hooajal juba teistkordselt blokeerida vastaste väravalöögi, kaotas tema koduklubi Cincinnati Bengals ameerika jalgpalli profiliigas NFL tiitlikaitsjale Denver Broncosele 29:17.

Teate küll seda meie inimeste muret – algul ei saa vedama, pärast pidama. Tundub, et Bengalsi kaitseliini ääremängija Hunt on selles osas tüüpiline eestlane. Ülikoolikarjääris 17 korral vastaste väravalöögi blokeerinud ja sellega Idabloki hüüdnime teeninud Hunt oli profikarjääris selle statistika osas kuival kolm aastat.

Tänavu lendas lõpuks kork pealt. Esimese kolme kohtumisega on ta meeskonnale päästnud juba neli punkti: hooaja avamängus sai ta käe ette New York Jetsi meeskonna kolmepunktiüritusele ning pühapäeva hilisõhtul blokeeris Broncose touchdowni järgse lisapunktilöögi.

Kolmaski blokk oli lähedal

Sealjuures oleks Hunt peaaegu saanud pidama ka Broncose esimese resultatiivse rünnaku. "Juba esimese väravalöögi ajal saime mina, Carlos (Dunlap) ja teised mehed neile väga kenasti surve peale ja tundsin, kuidas pall mu kätt riivas," rääkis Hunt Bengalsi kodulehele. Selle löögi blokeerimine eestlasel siiski ei õnnestunud. "Aga saime aru, et võime neid veelgi enam survestada. Kui lisapunkti aeg kätte jõudis, pressisin end ründeliinist läbi ja tabasin ajastusega täppi."

Hundi sooritus hoidis Bengalsi kaotusseisu kahepunktilisena – 14:16. Siiski polnud ei meie mehe blokeeritud löögist ega ka tema neljast vastase mahamurdmisest lõpuks abi ning Bengals pidi hooaja esimeses kodumängus vastu võtma 17:29 kaotuse.

KÄED ÜLES! Margus Hunt on oma neljandal NFLi aastal lõpuks hakanud vastaste väravalööke blokeerima. Foto: AFP/Scanpix

Süüdlasi leiab nii kaitsest kui rünnakult, et enim tunneb tiigritiim puudust ühest selgest liidrist. Niigi tänavu suhteliselt tagasihoidlikult esinenud superstaar A.J. Green pillas Broncose vastu neljandal veerandajal, kui kaotusseis oli veel vaid viiepunktiline, lihtsa palli ja kodumeeskond pidi rünnakuõiguse Denverile loovutama. "See jääb mind terveks hooajaks painama,“ nentis Green ise, et viga oli andestamatu.

Juba neljapäeval uuesti

Bengals on võitnud kolmest mängust vaid ühe - Jetsi vastu 23:22 ja sealgi võinuks skoor ilma Hundi blokita juba enne oma mängumootori käima saamist väga inetuks kiskuda. Pikalt neil haavu lakkuda ei lubata: Eesti aja järgi ööl vastu reedet võõrustatakse Miami Dolphinsit ning eestlase sõnul ollakse lahinguks igati valmis. "Need on mängud, kus peame keskenduma vastasele ja vaimselt kõvasti vaeva nägema, sest mängude vahele jääb lühike nädal ja füüsisega ei jõua midagi tõsist ette võtta. Tuleb kõrvade vahelt tugev olla ja oma ülesannetele keskenduda. See on paras väljakutse, aga peaks tulema hea mäng."