Kalev/Cramo peatreener Alar Varrak.Foto: Tiina Kõrtsini
Korvpall
8. oktoober 2016, 19:10

Alar Varrak: võitsime individuaalsete oskuste pealt, meeskondlikult on veel väga pikk maa minna

BC Kalev/Cramo korvpallimeeskond alustas VTB Ühisliigat Permis 86:72 võiduga kohaliku Parma üle ning peatreener Alar Varraku sõnul saavutati edu paljuski individuaalsete oskuste pealt.

"Rapla tegutses esimeses koduliiga mängus meie vastu agressiivselt ja täna püüdis Perm olla samuti hästi agressiivne. Tekkis deja vu tunne - kas meid surutakse sellega jälle ära? Rõhutasime meestele terve mängu ja ka poolajal, et meil on niisugusele agressiivsusele oma jõud, pauer vastu panna. Ning teise veerandaja lõpus ja teisel poolajal hoidiski tagaliin teravust väga hästi üleval," selgitas Varrak võidu võtme lahti. 

Üha paranes ka kaitsetöö, Kalev lasi võõrustajatel iga veerandiga visata järjest vähem punkte (23, 18, 17, 14). "13 punktiga taha jäädes me midagi kolossaalselt ei muutnud, tagaliin kohanes vastaste kaitsega. Kokkuvõtteks: Perm on ikkagi meie kaalukategooria meeskond. Kui tahame ka suuremate vastu edukad olla, siis meeskondlikult on meil veel väga pikk maa minna," tõdes juhendaja.

"Nagu rääkisin pärast Rapla-mängu, on osa asju, mis teevad mind murelikuks, ja need teevad jätkuvalt. Peame Raplat tänama, nad panid meid veel rohkem töötama. Oleme täna alles 18. päeva terve meeskonnaga koos. Kuid parandamisaega jääb napimaks, mänge tuleb üha peale."

Homme ootab Kalevit mitme tuhande kilomeetri pikkune reis kodumaale, kolmapäeval aga sõidetakse Tartusse hooaja esimesele derbile sealse Ülikooliga. Ühisliigas tuleb järgmine mäng 18. oktoobril Peterburis, vastaseks sealne Zenit.