Robert Täht vasakulFoto: plusliga.pl
Võrkpall
16. oktoober 2016, 10:26

Koondises hiilanud Robert Täht säras eredalt ka klubihooaja avamängus (1)

Eesti rahvusmeeskonna edu tõttu Poola kõrgliigas alles eile oma esimese mängu pidanud Gheorghe Cretu juhendatav Lubini Cuprum alustas hooaega suurepäraselt, kui teeniti kindel 3:0 võit. 

Vägeva etteaste tegid mõlemad Eesti koondislased Robert Täht ja Keith Pupart, kes panustasid võitu vastavalt 16 ja 14 punkti, teatab volley.ee

Möödunud hooajal maailma ühes parimas liigas viienda koha saavutanud Cuprum eilses kohtumises Bedzinile võimalust ei jätnud, vastastel lasti kolmes geimis teenivad vaid 16, 13 ning 19 silma. 

Täht realiseeris 24-st tõstest 9, lisas kaks blokipunkti ja koguni viis pallinguässa. Lisaks üldisele punktisummale oli kohtumise parim ka eestlase kasutegur +11. Mängu paremuselt teise punktisumma 14 kogunud Keith Pupart realiseeris 16-st tõstest pooled, lisas neli blokipunkti ja kaks pallinguässa. Puparti kasutegur jäi koondisekaaslasele alla vaid ühega.

"Olime väga näljased ja mängisime ühtse meeskonnana. Need asjad kombineerituna ongi tavaliselt parim retsept heaks mänguks," kommenteeris Täht eilset vastasseisu.  

Austria kõrgliigas kirjutas tabelisse teise võidu Renee Teppani ja Martti Juhkami koduklubi Innsbrucki Hypo Tirol, kes mängis kodusaalis 3:0 (18, 10, 9) tulemusega üle Riedi meeskonna. Eesti koondislased eile mänguaega ei teeninud.