Pep Guardiola.Foto: Reuters / Scanpix
Meistrite liiga
19. oktoober 2016, 04:00

Guardiola juhitud Man City proovib hammast FC Barcelona kallal

Jalgpalli Meistrite liiga tänaseks keskseks kohtumiseks on igasuguse kahtluseta FC Barcelona ja Manchester City duell, kus kaasaegse jalgpalli vägevaim treener Pep Guardiola on vastamisi oma hälliklubiga.

„Manchester City noorteakadeemia töötajates pulbitseb varasemast rammusam vägi, mille eest tuleb neil tänada põhimeeskonna kolmapäevast vastast FC Barcelonat,“ kirjutas eilne Inglismaa ajaleht Daily Mail. „Just seal treeneriks sirgunud Pep Guardiola on esimene Man City peatreener pärast 2008. aasta omanikevahetust, kes siiralt ja põhjalikult noorteakadeemia töö vastu huvi tunneb. Käib vaatamas noortetiimide mänge ja vahetevahel isegi treeninguid.“

Et Man City eelmised peatreenerid Roberto Mancini ja Manuel Pellegrini samamoodi ei talitanud, on sama loogiline kui see, et Guardiola nõnda teeb, sest sai ta ju nii oma mängija kui ka treeneri-kasvatuse Barcelonas, kelle viimase veerandsaja aasta edu põhineb just eelkõige noortetööl.

2006, 2009, 2011 ja 2015 Meistrite liiga võitnud Barcelona – neli Euroopa meistritiitlit 10 hooaja jooksul on varem jõukohane olnud vaid Madridi Realile ja Liverpoolile – meeskondade selgrooks olid alati ise staarideks kasvatatud jalgpallurid. Muidugi ostab Barcelona vajadusel ränga raha eest staare ka sisse, aga nurgakiviks on enda poisid.

2008 Man City omanikuks saanud Araabia Ühendemiraatide kuningapere palkas 2012 klubi tegevjuhiks endise FC Barcelona asepresidendi Ferran Soriano, kes võttis endaga ühes varem Barcelonas spordidirektorina töötanud Txiki Begiristiani. Duole antud ülesanne oli selge: rajada Manchesteri sinisele leerile FC Barcelonaga võimalikult sarnane ja viljakas süsteem.

Täna on Man City’l võimalik mõõta, kas Guardiola on suutnud nad ihaldatud sihtpunktile lähemale viia? 2014 ja 2015 kohtuti 1/8-finaalis ja Barcelona võitis mõlemal puhul mõlemad kohtumised. Kas nüüd, kui juhendajaks Guardiola, läheb Man City’l paremini?

Tänased mängud ja tabeliseisud

A-alagrupp: Londoni Arsenal – Razgradi Ludogorets, Pariis Saint-Germain – FC Basel.
Tabel: Arsenal 4, PSG 4, Ludogorets 1, Basel 1.

B-alagrupp: Napoli – Istanbuli Besiktas, Kiievi Dinamo – Lissaboni Benfica. Tabel: Napoli 6, Besiktas 2, Dinamo 1, Benfica 1.

C-alagrupp: Manchester City – FC Barcelona, Glasgow Celtic – Mönchengladbachi Borussia.
Tabel: Barcelona 6, Man City 4, Celtic 1, Borussia 0.

D-alagrupp: FK Rostov – Madridi Atletico, Müncheni Bayern – PSV Eindhoven. Tabel: Atletico 6, Bayern 3, PSV 1, Rostov 1.