Nick KyrgiosFoto: JOHANNES EISELE
Kõmu
20. oktoober 2016, 10:13

KUMMALINE: tipptennisist loobus suurturniirist, et osaleda NBA kuulsuste Tähtede mängul

Maailma 14. reket Nick Kyrgios loobus veebruaris peetavast Rotterdami tenniseturniirist, sest soovib samal ajal kaasa lüüa hoopis NBA show-mängul. 

Turniiri direktor Richard Krajicek teatas, et leping tennisistiga on lõpetatud, et ta saaks osaleda NBA kuulsuste Tähtede mängul. "Kyrgios eelistab oma kirge kutsumusele," sõnas Krajicek.

Sportlast seob tavaliselt leping, mis kohustab teda võistlusest osa võtma. Rotterdami turniiri korraldajad ei tahtnud aga austraallasele midagi peale sundida. "Praegu on näha, mis saab sportlasega kui ta pole hingega asja juures. Me ei taha seda ning seepärast ka lepingu tühistasime."

"Soovime väljakul näha tipp-tasemel tennist ja mängijaid, kes ise tahavad mängida," teatas Krajicek. Iga nädalane tennisele keskendumine on Kyrgiose ilmselt vaimelt läbi põletanud. Ta vajab ka vaheldust."

Suhtumise probleemid on Kyrgiost kummitanud ka varemgi. Möödunud nädalal peetud Shangai tenniseturniiri ajal näitas sportlane üles tõelist ebasportlikkust. Matši ajal jalutas 21aastane mitu korda enne punkti lõppu pingi juurde ning küsis peakohtunikult, kas ta saaks kohtumise kiiremini lõpetada, et kõik saaksid varem koju minna. 

Selle peale määrati maailma 14. reketile võistluskeelu järgmise aasta 15. jaanuarini. Keel võib lühendada juhul, kui tennisist on nõus minema spordipsühholoogi juurde. Sellisel juhul saaks ta võistelda juba 7. novembrist.

Siiski pole otsus turniirist loobuda üllatav selles valguses, et Kyrgios on varasemalt tunnistanud korvpalli eelistamist tennisele. Samuti on ta esindanud nooreklassis riigi korvpalli rahvuskoondist. Erinevate asjaolude kokkulangemisel valis mees siiski tennisekarjääri.