Aleksander CeferinFoto: Tony O'Brien
Jalgpall
21. oktoober 2016, 12:25

TOHOH! Euroopa jalgpalli Meistrite liiga finaal võib toimuda New Yorgis (2)

Värske UEFA president Aleksander Ceferin teatas, et Euroopa vägevaima jalgpallisarja Meistrite liiga finaalmäng võib tulevikus jõuda sootuks Euroopast välja.

"Arvan, et see on suurepärane idee ja meil tuleb selle üle arutleda," teatas Ceferin. 

"Näiteks Portugalist Aserbaidžaani minna on sama raske kui New Yorki. Fännidele ei tohiks see eriti suureks probleemiks kujuneda. Siiski on tegemist Euroopa võistlusega ja sellepärast vajaks otsus veidi pikemat kaalumist." 

14. septembril uueks UEFA presidendiks määratud sloveen usub, et Meistrite liiga on maailma kõige parem "sporditoode" maailmas, mis tõttu oleks selle ulatuse laiendamine igati mõistlik. 

Samuti arutles Ceferin selle üle, et ehk võiks tulevikus Euroopa tugevaima jalgpallisarja tähtsamad play-off kohtumised viia nädalavahetusele ning muuta mängude kellaaega. Seda nimelt seetõttu, et Aasias on sel ajal öö kui kohtumisi peetakse. 

"Finantsilises mõttes pole ajakava parim. Peaksime mõtlema ka teistele turgudele, aga kuidas seda täpselt teha, ei oska hetkel öelda. Hiina on rahaliselt huvitatud, USA mitte nii väga, aga seal on jällegi jalgpall kasvav trend," arutles 49-aastane sloveen. 

Meistrite liiga nädalavahetusele viimisele suurim probleem on tippliigade ajakava, kui enamus mänge peetakse just laupäeval-pühapäeval. On vähe tõenäoline, et seda trendi kohalikes alaliitudes muuta tahetakse.