Nando de Colo vedas Moskva CSKA võiduni. Foto: JOHN MACDOUGALL
Korvpall
21. oktoober 2016, 22:06

PÕNEV EUROLIIGA! Moskva CSKA pääses kodusaalis viimase veerandi vahespurdiga

Reedel peeti korvpalli Euroliigas kolm ülitasavägist kohtumist, kust väljusid võitjatena Istanbuli Galatasaray, Kaunase Žalgiris ja valitsev Euroliiga meister Moskva CSKA. 

Istanbuli Galatasaray võõrustas Belgradi Crvena Zvesdat. Esimese veerandi suurelt 30:17 võitnud Galatasaray aga kaotas sama tulemusega teise veerandi ning poolajale läksid võistkonnad 47:47 viigiseisul. 

Teine poolaeg oli aga väga tasavägine ja põnev ning kohtumine saatus otsustati viimastel sekunditel. Võõrustajad juhtisid veel 1.16 enne matši lõppu 83:80, kuid siis vähendasid külalised vahe minimaalseks. 

Crvena Zvesda läks mängu juhtima 55 sekundit enne lõppu pärast tabavat kahest. Viimane rünnak jäi aga võõrustajate kätte, kuid Austin Daye kahene ei tabanud. Belgradi võistkond sai aga lauapalli ning sisuliselt kindlustati võit 85:53 ühe tabava vabaviskega.

Võitjate resultatiivseim oli Marko Simonovic 23 punktiga, Stefan Jovic lisas 14. Kaotajatele tõi Austin Daye üleplatsimehena 24 silma, Alex Tyus viskas 19 punkti. 

Kaunase Žalgiris võttis kodusaalis vastu Baskonia Vitoria. Võõrustajad kaotasid avaveerandi 20:23 ning poolaja 40:34, kuid viimasele perioodile mindi vastu 61:61 viigiseisult. Järelejäänud kümnel minutil näitas stabiilsemat ja paremat mängu Kaunase Žalgiris ning sai väärtusliku 78:73 võidu. 

Leedu klubi resultatiivseim oli Leo Westermann 20 punktiga, Brock Motum lisas 10. Külalistele tõi Adam Hanga 18 ja Andrea Bargnani 17 silma. 

Valitsev Euroliiga meister Moskva CSKA oli kodusaalis suurtes raskustes Ateena Panathinaikosega. Kuigi avapoolaeg võideti 35:30, siis pärast kolmandat veerandit oldi kaotusseisu 57:58. 

CSKA oli veel kuus minutit enne lõppu 63:68 kaotusseisus, kuid siis tegi nelja minutiga 11:0 vahespurdi ning mindi omakorda kuue silmaga juhtima. See vahe oli ka piisav ning kohtumise lõppedes näitas tabloo Moskva CSKA 81:77 võitu. 

Venemaa klubi resultatiivseimad olid 20 punktiga Nando de Colo ja Andrei Vorontsevitš. Kaotajatele tõi Demetris Nichols samuti 20 silma.