Tallinna Mõõk 2016. Foto: Toomas Tatar
Vehklemine
22. oktoober 2016, 17:19

TALLINNA MÕÕK 2016: SUPER! Irina Embrich jõudis kodusel MK-etapil poodiumile

Sellel nädalavahetusel toimub Tallinna Spordihallis naiste epeevehklemise MK-etapp, millest võtavad osa ka Eesti parimad. Individuaalvõistlusel pääses poodiumile Irina Embrich, Katrina Lehis leppis 11., Erika Kirpu 19., Nelli Paju 23., Kristina Kuusk 35. kohaga. 

VÕISTLUSE KÄIK: 

64 parema ehk põhiturniirile pääsesid kuus Eesti vehklejat - Irina Embrich, Kristina Kuusk, Kristina Kuusk, Katrina Lehis, Karoliine Loit ja Nelli Paju, kellest kaks viimast pidasid läbima ka eelringi. 

Esimene ring:

Irina Embrich, kes sai turniiriks viienda asetuse, alistas 15:6 Francesca Bassa ning pääses 32 parima hulka, kus tuleb talle vastu Violetta Khrapina. Nelli Paju sai samuti võidu, kui alistas poolatari Aleksandra Zamachowska 15.14. 

Katrina Lehis alistas esimeses ringis prantslanna Melissa Gorami 14:7 ning kohtub järgmises voorus Vivien Varnaiga. Erika Kirpu sai 15:9 jagu Alice Clericist ning kohtub järgmisena Bianca del Carrettoga. 

Kristina Kuusk kaotas aga itaallannale Francesca Boscarellile 12:15 ning võistlus sai kohe läbi. Põhiturniiri esimeses matšis pidi vastase paremust tunnistama ka 15-aastane Karoliine Loit, kui jäi Nathalie Moellhausenile alla 5:11.

Teine ring: 

Irina Embrich pääses 16 parema hulka, kui alistas kindlalt Violetta Khrapina 15:8. Peaaegu sama skooriga, 15:7, pääses kaheksandikfinaali ka Katrina Lehis, kes sai jagu Vivien Varnaist. 

Erika Kirpu võistlus aga lõppes 32 parima hulgas, sest kaotas otsustava torkega 10:11 itaallannale Bianca del Carrettole. Nelli Paju kaotas aga 11:15 Yixuan Xingile ning ka tema jaoks on võistlus lõppenud. 

Kaheksandikfinaalid:

Irina Embrich alistas rootslanna Asa Linde 15:8 ning pääses kaheksa parema hulka! Kahjuks Katrina Lehise turniir lõppes 16 parema hulgas, sest jäi alla Tatjana Logunovale 4:13. 

Veerandfinaalid:

Embrich kohtus kaheksa parema hulgas kraina esindaja Dzhoan Feybi Bezhuraga. Esimene kolmandik lõppes viigiseisult 2:2, teine 6:6. Viimase kolmandikuga tegi aga Eesti vehklejanna kõik selgeks ning pääses poolfinaali 15:8 võiduga, kus tuleb talle vastu maailmas neljanda asetusega venelanna Tatjana Logunova. 

Poolfinaal: 

Embrich jätkas korraliku hooga ning vahetult enne viimast kolmandikku juhtis ta 8:6. Seejärel tegi venelanna Logunova 3:0 spurdi ning Embrichi enam lähedale ei lasknud. 11:15 leppis Eesti vehkleja kaotusega, kuid tõusis siiski poodiumile. Logunova võitis MK-etapi, alistades finaalis kaasmaalanna Violetta Kolobova.