Möödunud aasta USA GP start Austini ringrajal.Foto: ADREES LATIF
Vormel 1
22. oktoober 2016, 13:37

Vormel 1 võib uute omanike tahtel saada veel ühe etapi Ameerikas (1)

Vormel 1 uued omanikud tahavad kasvatada spordiala populaarsust Ameerika Ühendriigis ning on seega nõus korraldama sellel mandril veel ühe etapi. 

Uueks omanikuks saanud Liberty Media kaalub lisada etappe Põhja-Ameerikas, võimalike kohtadena on välja hõisatud Los Angeles, Las Vegas ja New Jersey. 

Enne selle pühapäevast etappi ütles Austini ringraja asutaja Bobby Epstein, et on elevil teiste Grand Prix'de tuleku üle Ameerikasse, aga ei tea kas sellel mõtet on. 

"Kui meil on USA-s rohkem võidusõite, siis kõik võitlevad väga väikse fännibaasi pärast ja vaatajanumbrid võib etappidel järsult väheneda. Viis või kümme aastat läheks aega, et publik hakkaks kasvama," sõnas Epstein. 

Ärimehe sõnul aitab ala populaarsusele kaasa edukas ameeriklasest vormelipiloot. "F1 näol on tegu globaalse spordialaga ning see on väga tähtis, et see oleks esindatud ka Ameerikas, kus on 340 miljonit potentsiaalset ostjat. Siin on juba palju vormel 1 fänne. 

Aga eduka ameeriklase olemasolu oleks väga suur. Alati võime teisi tervitada, aga see pole võrreldav kodulinna sangariga. Inimesed loovad sidet isiksustega."