Tallinna Mõõga naiskonnavõistlus! Eestlannade rõõm! Foto: Jörgen Norkroos
Vehklemine
23. oktoober 2016, 16:36

SUPER! Eesti epeenaiskond võitis Tallinna Mõõga MK-etapi! (3)

Eesti epeenaiskond koosseisus Irina Embrich, Katrina Lehis, Kristina Kuusk ja Erika Kirpu üritab kodusel MK-etapil võimalikult kõrget kohta. 

Esimesest ringis prii pääsme saanud Eesti kohtus 16 parema seas Poolaga, kellega oldi suurtes raskustes. Enne kahte viimast minimatši oli Eesti naiskond 23:27 kaotusseisus, kuid lõpuks suudeti võtta võit.

Katrina Lehis suutis kaheksanda minimatšiga seisu viigistada 29:29 ning viimasena vehklema läinud Irina Embrich oli kindlus ise ning Eesti sai 41:35 võidu.  

Veerandfinaal:

Kaheksa parema hulgas tuli Eestile vastu Ungari ning matš oli väga torgetevaene. Pärast kolmandat minimatši oli Eesti naiskond 4:8 kaotusseisus, kuid viimasele minimatšile läks Irina Embrich vehklema 10:8 eduseisult. 

Embrich oli kindlus ise ning Eesti pääses poolfinaali 21:18 võiduga, kus kohtus Ukrainaga.

Poolfinaal:

Eesti vehklejad olid vastastest igatepidi üle ning finaali pääseti väga kindla 45:23 võiduga; vehelda sai ka seni pingil istunud Erika Kirpu. Finaalis tuleb meie vehklejannadele vastu Prantsusmaa. 

Finaal:

Kohtumine algas väga hästi ning pärast esimest vahetust ehk kolme minumatši juhtis Eesti 11:6. Teise vahetusega suutis Prantsusmaa vahet vähendada ning enne viimast kolme minimatši juhtis Eesti 13:11. Kõik jäi aga viimase minimatši peale, enne mida näitas tabloo meie vehklejate 13:12 edu. 

Alguses suutis Embrich edu küll hoida, kuid minut enne lõppu jõudis Prantsusmaa viigini 16:16. Viimasel minutil oli aga Eesti vehkleja kindlam ning tegi lühikese ajaga kaks torget ja läks 18:16 juhtima. Edasi suutis Embrich edu hoida ning Eesti võitis finaali 24:21!