Mihkel Aksalu hooaja viimases mängus SJK väravat kaitsmas.Foto: Seinäjoki JK
Jalgpall
23. oktoober 2016, 16:54

ÕL HELSINGIS | Aksalu võitis Soomes täiuslikust kollektsioonist puudu olnud medali

Eesti jalgpallikoondise ja Seinäjoki JK esiväravavahil Mihkel Aksalul on tänasest alates kogu komplekt Soome meistrivõistluste medaleid, sest tunamullusele hõbedale ja mullusele kullale lisandus tänavu pronks.

Hooaja viimases voorus tehti võõrsil 0:0 viik HJKga. Suutnuks SJK tolle matši võita, pälvinuks nad hõbeda. Meistritiitel rändab Ahvenamaale, mille esindusklubi Mariehamn alistas otsustavas kohtumises 2:1 Tampere Ilvese ega jätnud selle võiduga konkurentidele HJKle ja SJKle šanssigi.

Mihkel Aksalu Foto: Stanislav Moshkov

Kuidas Aksalu oma ülesannetega hakkama sai?
Eeskujulikult. Tõsi, õigem oleks öelda, et meie mees oli küllalt töötu. Esimesed 18 minutit võis ta lihtsalt healt positsioonilt kohtumist jälgida, seejärel noppis ühe kõrge palli ning jätkas nautlemist.

Alles 40. minutil (!) lendas Aksalu värava suunas esimene pall, ent see vihises rikošeti abil raamidest mööda. Niisamuti järgmised kuus. Oma oskuseid sai Saaremaalt pärit puurivaht demonstreerida alles 83. minutil, kui tõi alt nurgast ära HJK kauglöögi. "Aksalu! Aksalu!" skandeerisid seejärel Helsingisse rännanud ligi 600 SJK fänni üksmeelselt.

Kui midagi norida, siis korra lõi eestlane pika palli otse küljeauti, kuid see ei määranud lõppkokkuvõttes mitte kui midagi. Ülejäänud jalapuuted olid Aksalul korralikud.

Soome kõrgliiga lõplik tabeliseis.

Muide, lisaks täiskomplektile meistrivõistluste medalitele on Aksalu SJKga võitnud ka karika ja liigakarika ehk kokkuvõttes tõesti kõik, mis meie põhjanaabrite juures võita annab.

Tema leping SJKga kehtib järgmise hooaja lõpuni.