Irina Embrich.Foto: Jörgen Norkroos
Vehklemine
23. oktoober 2016, 18:02

Vehklemisnaiskonna liider Irina Embrich kiitis Katrina Lehist

Tallinna Mõõga turniiri võitnud Eesti epeenaiskonna liider Irina Embrich tunnustas üle pika aja jälle tiimi kuulunud Katrina Lehist, kel oli suur roll avamatšis Poola üle saadud võidus.

Eesti oli enne kaht viimast minimatši taga 23:27, kuid Lehis jõudis omas heitluses seisuni 29:29 ja andis "teatepulga" Embrichile üle vastasega koos. "Väga hea, et Katrina suutis tolle matši välja tuua. Tal oli raske, kogenud vastane. Aga Katrina tegi oma ära ja mina sain vehklema minna juba viigiseisult," kiitis Embrich.

Ta ise tüüris Eesti võiduni kõigis tasavägistes matšides: pärast Poolat ka Ungari ja finaalis Prantsusmaa vastu. Vaid poolfinaal Ukrainaga möödus ühepoolselt. "Närve mul, jah, enam ei ole," naeris Embrich. "Naiskonna koosseis oli küll võrreldes eelmiste võistlustega muutunud, aga kõik on ka varem koondisse kuulunud, häälestus oli hea ja tahtsime poodiumile jõuda! Naiskond on tugev, kõik püüavad ja kõik läkski hästi. Mitte kunagi ei tule kõik sajaprotsendiliselt välja, aga täna aitas järgmine välja, kui eelmine veidi ebaõnnestus."