Foto: Photographer: Kaspar Saaremets
Spordivaria
24. oktoober 2016, 16:00

FOTOD JA VIDEO | Vägevad mehed ja naised selgitasid Tallinnas uue populaarsust koguva fitness-võistluse Euroopa meistrid (2)

Sel nädalavahetusel peeti Tallinnas järjekorras teised Euroopa meistrivõistlused Fitness5-s ning medalirõõmu said tunda ka meie sportlased.

Fitness5 on põnev, kaasahaarav ja kiirelt populaarsust koguv jõu- ja vastupidavusspordiala. Võistlus koosneb viiest alast (lamades surumine, küünarvarte kõverdamine ehk biitsepsi tõste, kükk, lõuatõmbed ning triitsepsi surumine) ning kõiki neid sooritatakse korduste peale, mis summeeritakse ning suurima punktiskoori teinud sportlane on võistluse võitja.

Naiste klassis võidutses Elerin Vunder, kes viie ala kogusummas tegi kokku 137 kordust.

Meeste klassis -80kg võitis kuldmedali 185 kordust sooritanud rootslane Joakim Edlund. Teise koha saavutas samuti rootslane Kee Yoon Yeom 167 kordusega ning pronksmedali sai eestlane Margo Kuiv 164 kordusega. 

Raskemate meeste, +80kg kategoorias võidutses ülekaalukalt rootslane Erik Anklew 194 kordusega. Teise koha võttis eestlane Oleg Žumadilov 163 kordusega ning kolmanda Ivo Parveots 155 kordusega. 

Vaata videot laupäevasest võistlusest ja mida spordiala endast üldse kujutab.