Julija StepanovaFoto: © Michael Kooren / Reuters
Spordivaria
24. oktoober 2016, 18:10

Venemaa sportlaste süsteemse dopingu tarvitamise paljastanud paar hakkab Rahvusvaheliselt Olümpiakomiteelt igakülgset tuge saama (6)

Venemaa abielupaar: kergejõustiklane Julija Stepanova ja tema abikaasa, endine Venemaa antidopingu ametnik, Vitali hakkavad Rahvusvaheliselt Olümpiakomiteelt (IOC) abi saama. 

Nimelt oli nemad kaks just need, kelle öeldu juhtis Venemaa sportlaste aastate pikkuse dopingu tarvitamise jälgedele. Kui algselt tundsid vilepuhujad end IOC-i poolt reedetu ja maha jäetuna, siis nüüd on olukord muutunud. 

Julija hakkab saama rahalist toetust ning Vitali asub tööle IOC-s, kus ta hakkab tegelema dopingut puudutavate küsimustega. 

Pärast seda kui paar möödunud aastal skandaali avalikustas, on nad elanud salajast elu USA-s. Tänaseks päevaks on lootust, et 800 ja 1500 meetri jooksja saab võistlusareenile naasta. 

"IOC hakkab Julija Stepanovat toetama nii rahaliselt kui ka muude probleemidega, et ta saaks oma sportlaskarjääri jätkata. Loodetavasti saab ta ka mõne olümpiakomiteega liituda," teatab IOC. 

Veel pole selge, millist juriidilist keha 30-aastane venelanna võiks esindada. Kõige loogilisem tundub USA, sest Stepanova on seal juba mõnda aega elanud.