Therese Johaug ja Marit BjörgenFoto: LEHTIKUVA
Doping
25. oktoober 2016, 11:09

Maailma parim naissuusataja avalikustas oma dopingutestimise kohta šokeeriva tõe (10)

Norra suusakoondis viibib praegu Itaalia Alpides Val Senalesis suusalaagris, kust arusaadavatel põhjustel on puudu dopingu tarvitamisega vahele jäänud Therese Johaug.

Johaugi sõbranna, maailma parim naissuusataja Marit Björgen oli eile ajakirjanike piiramisrõngas ning lagedale tulid üllatavad detailid - näiteks kontrolliti detsembris lapse sünnitanud suusatajat viimati tänavu märtsis! 

"Samas olen mina olnud täiesti teises olukorras. Norra Antidoping ja FIS on teinud kaks testi. Suvel oli olümpia, seega oldi võib-olla sellega rohkem töös ning meid testitaksegi vähem. Olen Theresega samas seisus," vihjas Björgen tõigale, et ka Johaugi eelviimane dopinguproov pärineb märtsist. Dopingainet klostebooli leiti Johaugi verest aga augusti lõpus.

Ühtlasi rääkis Björgen, et ilma Johaugita on laagris imelik olla. "Ta on alati esimene inimene, keda hommikusöögil näen. Rõõmus ja rahulolev. Igatsen meie vestlusi ja tema naeru. See on imelik. Esimene kord, kui ma temata siin olen. Väga imelik!" 

Björgen tõdes, et on olnud Johaugiga pidevas kontaktis, kuid sõbranna ei taha avalikustada oma edasisi plaane. Samuti ei julge Björgen ennustada kaasmaalase karistust. "Ma ei kommenteeri seda."

Kas selline asi võiks juhtuda ka Björgeniga? "Võiks. Ma ei saa sellele öelda "Ei" ega "Jah." Spordis pole garantiisid. Olen selles mängus olnud 20 aastat ning seni olen oma heaolus kindel olnud. Seni on hästi läinud," tunnistas naine.