Foto: Kuvatõmmis/Facebook/Igor Sirenko
Eesti uudised
28. oktoober 2016, 17:31

Lisatud kurikaga mehe ja politsei kommentaar!

VIDEO | Kurikaga küljepeegli purustanud mees: iga mees oleks umbes sama teinud (136)

Sotsiaalmeedias levib video, kuidas tumedasse riietunud BMW juht lööb kurikaga kaasliikleja auto küljepeegli minema. Põhjenduseks toob selle, et viimane keeras talle ette.

Kaasliikleja küljepeegli purustanud Margus ei soovi hetkel juhtumi detaile arutada, kuid annab mõista, et videol on näha ainult pool tõde.

"See kõik, mis on seal video peal, on ainult selle asja finaal," ütleb 40-aastane Margus.

Ta lisab: "Iga endast lugupidav meesterahvas oleks umbes samamoodi käitunud."

Video alguses annab kurikaga meesterahvas korraliku obaduse sõiduki küljepeegli pihta. Löök on nõnda tugev, et lõviosa küljepeeglist lendab asfaldile puruks.

Seejärel lööja eemaldub autost ning asetab kurika oma BMW maasturi tagaistmele.

"Saad aru, et lihtsalt keerab ette mulle," kõlab kurikaga vehkinud meesterahva suust. Tema riietusel on näha sümboolikat, mis sarnaneb väga motojõugu Põrguinglid omaga.

Postimehele antud intervjuus ütleb video autor, et kurikamees üritas enne küljepeegli lõhkumist roolis olnud juhti sõidukist välja kiskuda.

Juhtum leidis aset Tallinnas Raua tänaval.

"Juhtunu osas on alustatud kriminaalmenetlust avaliku korra raske rikkumise järgi. Üks tunnistaja on hetkel ülekuulatud ning politsei selgitab välja konfliktini viinud asjaolusid," ütleb Põhja prefektuuri pressiesindaja Marie Aava.

Ta lisab: "Teo arvatavata toimepanijaga, 40-aastase mehega, on suheldud ning praeguseks on mees politseis andnud ka oma esmased selgitused."

Põhja prefektuuri liiklusjärelevalvekeskuse juht Hannes Kullamäe:

Vägivallale ei ole kohta. Paraku on mõne inimese närvikava nõrgem ja pingetaluvus madalam ning nii nagu me käitume tavaelus, käitume ka liikluses. Juhtimisõiguse andmisel ei tehta psühhiaatrilisi teste, sest inimese ärrituvustaset ongi väga keeruline hinnata.

Selline käitumine ei ole ühises liiklusruumis aktsepteeritav ning kriminaalmenetluse alustamine peaks olema piisavalt selge signaal sellest. Varasemad sarnased juhtumid on näidanud, et selline käitumine on tugev hoop kaasliiklejatele turvatundele.

Seetõttu suhtume sellistesse juhtumitesse täie tõsidusega, et iga sõidukijuht mõistaks viisakuse ja hoolimise olulisust liikluses. Kunagi ei või teada, millal taoline konflikt eskaleerub ja kaasliikleja ettearvamatu sammu tõttu tekib liiklusohtlik olukord, mis päädib liiklusõnnetusega.

Sestap soovitan kõigil, kes liikluskonflikti satuvad, säilitada esmalt rahu ning sõita eemale, lukustada uksed ja kutsuda abi. Kindlasti ei tasu sekkuda ja tekkinud tüli ise klaarima minna, sest ei saa kindel olla, millised kavatsused teisel autojuhil on.