Infoneti mehed 2:1 väravat tähistamas.Foto: Alar Truu
Jalgpall
28. oktoober 2016, 20:49

7 VÕTIT | Liider eelviimasel tõkkel ei komistanud, Infonet - Paide 3:1

FC Infonet alistas Eesti jalgpallimeistrivõistluste 35. voorus koduväljakul 3:1 Paide linnameeskonna (17. Sergei Mošnikov, 61. Jevgeni Harin, 85. Sergei Tumasjan - 32. Joosep Juha). Õhtuleht võtab mängu kokku seitsme võtmeküsimuse abil.

1. Mis otsustas mängu saatuse?
Paide eksimused. Infonet oli küll aktiivsem, domineerivam ja (õrnalt) parem meeskond, ent nagu Lasnamäe meestel viimasel ajal kombeks olnud, siis ei suju mängulise ülekaalu tulemuseks vormimine kõige libedamalt.

Täna tulid neile Paide mehed appi, kes esmalt lubasid enda nurgalöögi järel Sergei Mošnikovi liiga hõlpsalt väravavaht Kert Kütiga silmitsi (oktoobris taas rahvuskoondisesse pääsenud poolkaitsja lahendas olukorra külmavereliselt) ning teisel poolajal unustati Jevgeni Harin nurgalöögi ajal täiesti valveta. Karistus oli kiire ja konkreetne.

Tõele au andes sündis Paidegi värav vastase praagist (Mihhail Lavrentjev eksis väljatulekul), kuid laias laastus olid Infonetil taga asjad kontrolli all. Teisel poolajal ühes vahetuste kui täiendavate juhtnööridega paranes ka Infoneti ründemäng ning pigem oli kogu aeg õhus Infoneti kolmas kui Paide teine värav. Samas üleliia palju Kütt Eesti rahvale oma oskuseid näitama ei pidanud (Tumasjani iluvärava vastu polnud midagi teha). Kokkuvõttes aus tulemus.

Foto: Alar Truu

2. Mida tähendab too tulemus teistele tiitlinõudlejatele?
Libastusruumi pole. Kes tahab 5. novembril meistritiitlit püüda, ei tohi homme oma 35. vooru kohtumises eksida. Igasugune punktikaotus jätaks Levadia (kohtub homme võõrsil Rakvere Tarvaga), Flora (kodus Sillamäe Kaleviga) või Nõmme Kalju (võõrsil Tartu Tammekaga) kahvatumate medalite ja sellega kaasneva Euroopa liiga 1. eelringi pääsme nimel kemplema, sest Infonet libiseks sõltuvalt tulemusest, kas nelja või viie punkti kaugusele.

3. Kas Infonet saab otsustavale kohtumisele Nõmme Kalju vastu minna oma parimas rivistuses?
Ei. Tänasest kohtumisest jäid tavapärastest põhimeestest vigastuste tõttu täielikult eemale väravavaht Matvei Igonen (hüppeliigese trauma) ning keskkaitsja Vladimir Avilov. Angiinist taastuv ründaja Jevgeni Harin ja luumõraga vasakkaitsja Dmitri Kruglov sekkusid vahetusest. Kuidas nende tervis nädala pärast on? Raske öelda.

Ent nendest meestest hoolimata ei saa Infonet parimas rivistuses Hiiule sõita, sest täna korjasid endale mängukeeldu tähendava kollase kaardi Pavel Dõmov ja Aleksandr Kulinitš. Lisaks on pisut katki ka poolkaitsja Draman Haminu.. Positiivne on see, et Aleksandr Dmitrijev vabaneb mängukeelu alt.

4. Kes oli platsi parim?
Sergei Mošnikov. Täitis Aleksandr Dmitrijevi puudumisel kenasti keskväljal liidri rolli ning tõmbas sujuvaks mänguks vajalikke niite. Samuti ei liitunud vastaste ja omade pideva sõneluse ega kukepoksiga. Boonusena külmavereline avavärav.

Sergei Mošnikov tõmbas täna osavalt keskväljal niite. Foto: Alar Truu

5. Mida peavad meeskonnad edasist silmas pidades parandama?
Infonet - konkreetsust ründefaasis. Mäng oli selgelt kodumeeskonna kontrolli all, kuid tihtipeale valmistas Infonetile probleeme viimane sööt ja selle täpsus. Näiteks ründajat Vladimir Voskoboinikovi ei õnnestunudki kaaslastel õieti pallidega toita. Säärase relva raiskamist ei saa ükski sats endale lubada.

Paide - standardolukordade kinkimine. Näiteks 2:1 väravaga päädinud nurgalöök oli täiesti ärahoitav, kuid puhtaks löömise asemel koksas Juha palli peaga üle otsajoone. Ja see on vaid üks näide. Tugeva õhujõu poolest tuntud meeskondade vastu peab iga ära antud karistus- ja nurgalöök olema põhjendatud.

6. Mida ütlesid asjaosalised?
Infoneti vasakkaitsja Dmitri Kruglov: „Aitäh arstile, kes aitas meeskonda, et mina suudaksin mängida peaaegu 45 minutit. Oli kokkulepe, et kui seis lubab, siis jään pingile, et mitte vigastust süvendada, aga 1:1 oli ja pidime võitma. Väga raske mäng nagu oodata oli."

Paide keskkaitsja Joosep Juha: „Mäng oli kindlasti väga võitluslik. Hästi palju oli füüsilist mängu, aga mängisime hästi. Hooaja lõpp, meil on ikkagi poolprofi sats. Reede õhtu, mängijad tulevad otse töölt, proffide vastu on raske. Eks peame järgmisel aastal juurde panema, eriti just palliga mängu ja ülesehituse poole pealt. Samuti peame kaitses väravaluku kinni keerama.“

Joosep Juha emotsioon 1:1 viigivärava järel. Foto: Alar Truu

7. Mis saab edasi?
Mõlemal meeskonnal on jäänud pidada veel üks kohtumine (eeldusel, et lisamängu ei tule). Infonet sõidab viimases voorus Hiiule, kus teda ootab samuti meistritiitlist unistav Nõmme Kalju.

Paide lõpetab hooaja kodus Narva Transi vastu. Seejuures käib kesk-eestlastel 5. koha nimel kõva andmine Sillamäe Kaleviga. Samuti tähistaks iga lisapunkt Paide jaoks senise meistriliiga punktirekordi (47, aastal 2013) ületamist.

Premium liiga tabeliseis.