Jenson ButtonFoto: TORU HANAI
Vormel 1
28. oktoober 2016, 18:59

Jenson Button ootab suure himuga F1 hooaja lõppu

Käesoleva hooaja lõpus plaanib 36aastane vormelipiloot Jenson Button vähemalt osaliselt kiivri varna riputada ning tippspordist loobuda. Britt tunnistas, et ootab väga aasta lõppu ning viimased etapid võiksid toimuda üksteise järel.  

2009. aastal maailmameistriks kroonitud Button sõnas, et ootab kannatamatult viimaseid võistlusi. "Mind ei kutsu rannas lesimine, aga paljud teised asjad. Mulle ei meeldi rannad niikuinii, kasutan neid ainult mereni jõudmiseks," sõnas britt.

Praegu McLaren-Honda vormelit juhtiv Button on kõikidest sõitjatest kõige kogenum - tema karjäär algas juba aastal 2000. Tänavusel hooajal 21 punkti kogunud britt mõtles alguses spordist täielikult loobuda, kuid pärast vestlust McLareni bossi Ron Dennisega otsustas minna puhkusele. 

"Ron rääkis minuga Belgia GP ajal ja ütles, et ma peaksin aasta vabaks võtma, mitte täielikult spordist loobuma," avaldas Button, kes soovib spordist eemalduda lisaks tihedale kalendrile ka uue generatsiooni F1 vormelite pärast. 

"Mulle meeldib vormeliga sõita, aga see pole enam nii lõbus. See pole kaua niimoodi olnud, aga see on lihtsalt praegune olukord. Ma ikka veel naudin rahvushümni kuulamist ning atmosfääri, mis on järgnevatel etappidel väga võimas. 

Loomulikult on hooaja viimane võistlus Abu Dhabis väga eriline. Seal on minu sõbrad ja pered ning seda etappi ootan väga."