BC Kalev/Cramo mängis teisel poolajal Rapla täielikult üle. Foto: Toomas Tatar
Korvpall
28. oktoober 2016, 20:16

BC Kalev/Cramo murdis karikavõistlustel Rapla vastupanu teisel poolajal

Reede õhtul kohtusid Eesti korvpalli karikavõistluste esimeses veerandfinaalis BC Kalev/Cramo ja Rapla Avis. Pärast tasavägist avapoolaega läks valitsev meister viimasel kahel veerandil vastasest eest ära ja sai veenva 82:55 võidu. 

Haapsalus mängitud kohtumise esimese perioodi võitis Kalev/Cramo seitsme punktiga, 29:22, kuid teise veerandiga tuli Rapla mängu tagasi ning läks ise vahepeal nelja silmaga juhtima. Avapoolaja viimastel minutitel haaras Kalev taas juhtohjad ning riietusruumidesse mindi pealinna võistkonna 42:36 eduseisul. 

Teist poolaega domineeris täielikult Kalev/Cramo, kes keeras kaitses kraani kinni ning Rapla suutis 20 minutiga visata kõigest 19 punkti. Kalev viskas selle ajaga aga 40 silma ning poolfinaali pääseti kindla üleolekuga. 

Võitjate resultatiivseim oli Demonte Harper 23 punktiga, millest 20 tuli avapoolajal. Ameeriklane kogus ka 6 lauapalli. Rain Veideman kogus kohtumise lõpuks 16 silma. Kaotajate suurimad korvikütid olid Thomas van der Mars ja Domen Bratoz 14 punktiga. Van der Mars võttis maha ka 13 lauapalli. 

Homme kohtuvad kahes teises veerandfinaalis Jõhvi spordihallis TTÜ ja Tartu Ülikooli korvpallimeeskonnad ning Pärnu ja Rakvere Tarvas. Mängude võitjad kohtuvad karikavõistluste poolfinaalis omavahel.

BC Kalev/Cramo ootab aga BC Valga-Valka ja esiliiga võistkonna Betoonimeistri paari vahelist võitjat, kes peavad oma veerandfinaaali teisipäeval.