Foto: Vida Press
Maailm
9. november 2016, 10:33

TRUMP VALIMISJÄRGSES KÕNES: oleme õiglased kõigi vastu! Otsime partnerlust, mitte konflikti! (28)

Kõigi ootuste ja lootuste kohaselt valiti USA uueks presidendiks Donald Trump, kes oma kõnes lubas muuta riik tugevaks ja olla igale kodanikule korraliku presidendi eest.
 

"Aitäh, aitäh! Vabandust, et lasin teil oodata. Aitäh! Sain just kõne Clintonilt, kes õnnitles meid … meid võidu puhul, õnnitlesin teda ja tema peret. Ameerikal on aeg hoida kokku ja ravida haavad, mis löövad rahva lahku. Vannun iga kodaniku ees, et olen kõigi inimeste president,“ alustas Trump oma kõnet.

Foto: Vida Press

Uus president mainis, et Hillary Clinton ja tema meeskond tegid kaua-kaua tugevat tööd ning riik võlgneb neile selle eest tänu. "Nüüd on aeg Ameerikal eraldatuse haavad siduda ja kokku tulla, kõik vabariiklased ja demokraadid üle riigi."

"Vannun iga riigi kodaniku ees, et olen kõigi inimeste president, ja see on mulle väga oluline," lisas Trump.

Peamiseks ülesandeks peab vastvalitud president riigi ülesehitamist ja nn Ameerika unistuse ülesehitamist. "Olen terve oma elu veetnud ärimaailmas, otsides potentsiaali projektides ja inimestes üle maailma. Seda tahan teha ka meie riigi heaks. Vapustav potentsiaal. Igal ameeriklasel saab olema võimalus realiseerida end täieliku potentsiaalini. Unustatud mehed ja naised meie riigis ei saa olema enam unustatud."

Foto: Vida Press

Kõnes lubas Trump ehitada üles linnad, maanteed, sillad, tunnelid, lennujaamad, koolid, haiglad, taristu ning tagada sellega töö miljonitele inimestele. Samuti lubas ta hoolt kanda veteranide eest.

"Ameerika rahuldub vaid parimaga. Peame tagasi nõudma oma riigi saatuse, unistama suurelt ja julgelt. Peame seda tegema," teatas president.

"Tahan öelda maailmale, et kuigi seame Ameerika huvid alati esimeseks, oleme õiglased kõigi vastu. Kõik inimesed ja rahvused. Otsime ühist keelt, mitte vaenulikkust, partnerlust, mitte konflikti."

Kõne teises pooles tänas Trump oma vanemaid, perekonda, lähedasi ja sõpru, samuti valijaid, Jumalat ning muu hulgas ka USA salateenistust.