Margus Hundi Cincinnati Bengalsi fännisärk oli täna hommikul 3,5 eurot odavam kui veel öösel.Foto: Vida Press
NFL ameerika jalgpalli liiga
9. november 2016, 12:46

Vaatame positiivselt: Trumpi võit tegi Margus Hundi fännisärgi odavamaks (1)

Donald Trumpi võit USA presidendivalimistel oli nõnda ootamatu, et maailma majandus sai sellest paraja maksahaagi. Ent pole halba ilma heata – dollari langevale kursile pihta saanud spordisõbrad said hea reageerimise korral USAst kaupa tellides endale veidi raha säästa.

Võtame näiteks Cincinnati Bengalsi klubis ameerika jalgpalli mängiva Margus Hundi fännisärgi. NFLi ametlikus nännipoes küsitakse selle eest 99 dollarit ja 99 senti, millele lisanduvad veel postikulud ja impordimaksud ehk kokku läheks särgi Eestisse tellimine maksma 147,94 dollarit.

Eilse valimisõhtu alguses, mil kõik eksperdid olid rõõmsalt ja rõõsalt kindlad Hillary Clintoni võidus ja USA vanal kursil jätkamises, tähendanuks see siinsele Hundi-fännile 134,5 euro suurust väljaminekut.

Mida selgemaks aga sai, et Trumpist saabki uus USA president, seda suurem närvilisus sigines finantsmaailma. Sellega seoses langes ka dollari kurss. Paanika tipphetkel, Eesti aja järgi kell seitse hommikul maksnuks seesama särk 130 eurot ja 96 senti. Sääst poleks olnud suur, aga ühe tasuta lõuna võinuks endale selle eest lubada!

Nüüdseks on dollari ja euro vahe taas veidi vähenenud – 12.30 seisuga maksaks hundi särk 133,43 eurot.