Eesti ennustatav alg11 MM-valikmängus Belgia vastu.
Spordiblogi
13. november 2016, 10:53

Mart Treial | Ennustus Eesti alg11 kohta MM-valikmängus Belgiaga (3)

Eesti jalgpallikoondis heitleb täna õhtul Brüsselis MM-valiksarja neljandas mängus grupi liidri Belgia koondisega. Õhtuleht ennustab, kelle peatreener Martin Reim Kuningas Baudouini nimelisel staadionil lahingusse saadab.

Väravavaht Mihkel Aksalu | Sellel rindel on jõujooned endised, kui Aksalu on vähegi terve (mida ta praegu on), siis ta Eesti väravasuule ka asub. 

Vasakkaitsja Ken Kallaste | Vigastatud Dmitri Kruglovi kojujäämise järel on variante täpselt kaks: Kallaste või temast viis aastat noorem Artur Pikk. Tegelikult küllalt 50-60 olukord, aga loogika eelistab Kallastet, kes on koduklubis rohkem harjunud pallita rügama, mida eeldatavasti tänagi väga palju teha tuleb. 

Keskkaitsja Ragnar Klavan | Kapten. Rohkem sõnu pole vaja.

Ragnar Klavanil ja teistel eestlastel tuleb täna väga raske õhtu. Foto: Alar Truu

Keskkaitsja Nikita Baranov | Klavani tavapärane partner jäi küll tervislikel põhjustel FC Flora hooaja viimasest mängust kõrvale, kuid Reim kinnitas eile, et kõik 20 Brüsselis viibivat meest on valmis platsile sammuma. 

Paremkaitsja Taijo Teniste | Kuu aja eest Kreeka mängus jõhkra hüppeliigesetrauma saanud Teniste on sellest kenasti taastunud, mille kinnituseks mängis vahetult enne koondisesse tulekut Norra meistriliiga viimases voorus 90 minutit.

Vasakäär Siim Luts | Tegi Kreeka ja Gibraltari vastu korralikud partiid, mistap ei näe põhjust tema pingile taandamiseks. Kaitsetööd silmas pidades oleks temast mõistagi paremaid valikuid (Pikk või Kallaste), aga need ajad näikse Eesti koondises möödas olevat, kus mindi ainult taga nulli hoidma.

Keskpoolkaitsja Karol Mets | Raudne ja ülivajalik lüli Eesti keskväljal, kelle algkoosseisukoht on praegu sama kindel kui Klavani, Vassiljevi või Aksalu oma.

Keskpoolkaitsja Sergei Mošnikov | Kerkis Premium liiga hooaja lõppfaasis suurepärasesse mänguvormi ja aitas FC Infoneti Eesti meistriks. See pole Reimil märkamata jäänud. Miks eelistada ründavama loomuga Mošnikovi mängulõhkumisspetsialistile Aleksandr Dmitrijevile? Kogu austuse juures teeneka koondislase vastu, tippsatside tempo paistab 34aastasel mehel üha enam üle jõu käivat. Seda tõestas ka kohtumine Kreekaga.

Martin Reimi käe all taas koondisesse pääsenud Sergei Mošnikov (nr 16) õigustas enda valikut Gibraltar vastu löödud väravaga. Foto: Stanislav Moshkov

Paremäär Janar Toomet | Viimasel hetkel kutse saanud debütant Belgia vastu platsile!? Eks ta pisuke avantüür ole, ent Reim on seda tüüpi mees, kellele meeldib üllatada ja kes ei pelga pallureid nii-öelda tundmatus kohas vette visata. Liiatigi on Nõmme Kaljus sügisel särama löönud Toomet suure töövõime ning korraliku tehnikaga. Ja kui vaagida alternatiive (Pavel Marin, Ats Purje, Henrik Ojamaa ja mööndustega ka Gert Kams), siis ei oleks Toometi eelistamine mingisugune ilmaime.

Ründav poolkaitsja Konstantin Vassiljev | Vaat et elu vormis olevat (Poola kõrgliigas 14 mänguga 8 väravat ja 8 resultatiivset söötu) maestrot ei saa ju pingile jätta.

Ründaja Henri Anier | Sergei Zenjovi vigastus ei jätagi Reimile sisuliselt muud valikut. Õnneks on Anier (vähemalt füüsiliselt) vormis ning piisavalt kiire ja jõuline, et Belgia keskkaitsjatega vääriliselt madistada. Loodetavasti jäi kehv võimaluste realiseerimine möödunud kuusse.

Eesti ennustatav alg11 MM-valikmängus Belgia vastu.