Susanne Andersen ja tema ratas pärast õnnetust. Foto: Twitter
Jalgrattasport
16. november 2016, 16:46

KARM SÜÜDISTUS: Katari politsei rammis meelega MMil osalenud Norra ratturit? (3)

Oktoobris Kataris toimunud maanteesõidu MMi ajal leidis aset vahejuhtum, kui politsei sõitis otsa norralannale Susanne Andersenile. 

Juunioride klassis võistelnud neiu oli juba pärast distantsi lõpetamist pedaalimas hotelli poole, kui õnnetus juhtus. Norra jalgrattaliidu spordijuht Hans Falk usub, et tegemist oli tahtliku otsasõiduga. 

"Olen täiesti kindel, et ta aeti alla meelega. Ei saa olla päris kindel, aga sündmuskohal ei paistnud ainsatki pidurdusjälge ja politseinik ei näidanud üles mingit empaatiat. Selle asemel kimus ta rahulikult sigaretti ja rääkis telefoniga, samal ajal kui tütarlaps maas lamas ja karjus," sõnas Falk. 

Kuigi juhtum jõudis koheselt ka meediasse, siis suurem kära selle ümber esiti vaibus, sest norralasi hirmutati. "Meile tehti selgeks, et me politseisse avaldust ei esitaks, ainult sellisel juhul lastakse meid riigist välja. Pidasime mõistlikumaks oodata väljaütlemistega, kuniks Susanne on turvaliselt koju jõudnud."

Rahvusvahelise jalgrattaliidu kommentaar juhtumile oli: "Situatsioon sai lahendatud kohe kohapeal ja asjad said ametlikult korda."

Katari kohalike võimude kommentaare pole siiani õnnestunud saada.