Kergejõustik

Tulemused on paremaks muutunud, paraku kipuvad toetussummad kahanema

Eesti Kergejõustikuliidu väljakutse: kuidas toetada 43 olümpiapotentsiaaliga sportlast? (11)

LISA KOMMENTAAR

Ants Rannula19. november 2016, 09:04
Taotle "sõjapögeniku" staatus ja kenakene summa jookseb!
yy19. november 2016, 08:01
suur delegatsioon olümpiamängudel. Kolm maratonineiut näitlemas.Saame seda lubada, sest normid on täidetud ja see jääb sportlase luigelauluks enamasti. Meie siin kodus katkume võistluste ajal juukseid - lubati ju 10 medalit!
Mihkel Espoost18. november 2016, 20:48
Hr Kriisk,sa panid naelapea pihta.Ma olen selle lolli riigi eest juba 5 a.peidus,vahel kahetsen,yldiselt olen eluga Soomes väga rahul.Minu teadmisi see riik ei vajanud,samuti ei oska ma roomata.Mul vaid 1,5 kõrgharidust ja 8 Eesti meistritiitlit.Edu tugevatele,vapratele,mina nende hulka ei kuulu.Mul on ka Taeva kuningriigi kodakondsus.GOD BLESS YOU ALL.
turist18. november 2016, 10:05
Normi täitjaid on kenake hulk , aga võistlustel on enamusel sada häda. "Turistid" saagu ikka ise hakkama.
Juss18. november 2016, 10:02
Hea Jaanus. Kas Teil omal ajal koolis eesti keele tunde ei olnud?
Jaanus Kriisk. telefon 5051915, meil- [email protected]18. november 2016, 09:56
Mõnikord loed sellist lugu kus näiliselt siiras ja avatud ja isegi aus juht valab pisaraid oma valdkonna käekäigu pärast, tekib tunne, et usud mis räägitakse. Aga kui elad selles süsteemis ( aastast 1974) sees siis tead , et see kõik, peaaegu kõik on võlts. Erich Teigamägi aeg oleks pöörata nägu ja tegevus jälle Eesti kergejõustiku poole. Sinu valitsemise ajal on märgatavalt paranenud kolm asja: meediakajastus, Euroopa katseorganisatsiooni ürituste korraldamine ning sa oled kolmekordistanud ametimeeste arvu alaliidu kontoris. Kõik muu on läinud halvemkas. Sa oled likvideerinud treenerite nõukogu, klubide nõukogu e lükanud eemale paljud kergejõustikku armastavad inimesed, kes tegid seda vabast tahtest. Sa oled kaotanud ära riigisisese võistlussarja täiskasvanutele ( GP või Kuldliiga näol). Salastanud täielikult kergejõustikurahva eest raha kasutamise nii alaliidu sees kui SA-s Rahvusvahelised kergejõustikuüritused. Sa oled hakanud hämama ja isegi valetama avalikkusele ja sportlastele ning treeneritele. Olles EOK järelkasvutiimi juht kuulun läbi selle ühiskondliku ameti ka EOK tippspordi nõukokku. Sa tead juba ammu, et kõik suveolümpialad viidi ühiste põhimõtete alla selleks on väga hea koht tiitlivõistlustel. Normide täitmine ega pääsemine tiitlivõitlustele selleks enam ei ole. Kergejõustiku ebaõiglane eelistamine teiste alade ees kaotati. Kõik toetused mis eraldatakse on sihtsuunitlusega ja ainult kasutamiseks nende sportlaste arendamiseks. Kui C kategooria puhul on selleks 6000 eurot aastas siis see kõik peab sportlaseni ka jõudma. Stipendiumis, palgas, treeninglaagrite kuluna, see tuleb kokkuleppida sportlase ja tema treeneriga kuidas. Kokkuleppida. See on EOK tippspordinõukogu otsuses kirjas ja kuulub täitmisele.
Sa ütled , et kergejõustikus on 43 Tokyo olümpiamängude kandidaati. Võib –olla on neid rohkemgi kes sellest unistavad. Sinu nimekrijas on Anna Iljušenko kes ametlikult on teatanud, et loobub tipspordist: nä http://sport.err.ee/v/kergejoustik/7b834d21-152c-4b20-9226-7cebb041763d/fotod--kupper-voitis-esimese.... Veel palju lapseohtu noori kes isegi ise veel ei tea mis see täiskasvanute sport on. Jah, tore on omada suurt nimekirja aga ükski teine alaliit nii ei käitunud, oli väga põhjalik analüüs ja siis juba nimed!! Ainult see näitab, et see kõik on väga pealiskaudne mis sa teed ja see ei huvita väga sind. Mängid!
Sa oled loomulikult avalikkusega manipuleerimisel osav. Teades, et 90% tähelepanust läheb neljale nimele Kanter, Mägi, Balata ja Kupper siis sa neid ei puutu, räägid, soosid ja ka nemad vastava, et kõik on tore aga kõik muu sind eriti ammu juba ei huvita. Erich tule tagasi Eesti kergejõutikku nagu sa olid seal enne 2012 aastat, oli meeldiv sinuga koostööd teha. Mis pärast seda on juhtunud, on väga paljudele arusaamatu. Muuda kergejõustikuliit jälle avatuks, süsteemseks, kõigile arusaadavaks, kaasa inimesi laiemalt, muuda alaiit läbi selle haldussuutlikumaks, siis ei juhtu ka Artjom Nikitiniga toimunut. Pane üles juhatuse koosoleku protokollid nagu nad oli kunagi üleval aastani 2004, nagu nad on üleval EOK täitavkomiteel. On aeg jälle tegelema hakata Eesti kergejõutikuga nagu sa täna tegeled Euroopa kergejõutikuliidu asjadega, mille eest nad sind kiidavad muidugi, olen lugenud. Me Eesti kergejõutiklased tahaks ka kiita sind aga näe sa oled meid äraunustanud.
nasa18. november 2016, 09:37
Miks kirjutate,et Ksenja sab EOK st 1600 ja treener 1200 - EI SAA
Siiani pole saanud ja sealt läheb üle poole maksud maha,nii et arvuta ise,mis järele jääb
Eesti bobikelk olümpiale18. november 2016, 08:55
Kallid Eesti kodanikud ja spordi armastajad!
Nüüd on kõigil võimalus Eesti spordiajalugu teha! Anna meie kelgule hoogu! Eesti bobikoondislased Hardi Link, Kaspar Oll, Märt Lellsaar, Indrek Hopfeldt ja Harri Olak saaksid sõita esimese Eesti kelguga Lõuna-Koreas 2018. aasta Olümpial, kuid seda ainult juhul, kui leiame piisavalt toetajaid.
Palume seda infot ja jagada!!!
Täname!
http://www.hooandja.ee/projekt/eesti-esimene-bobikoondis-taliolumpiale
näljane18. november 2016, 08:39
Kuidas selliste summade eest suurte koormustega treeniv sportlane üldse söödud saab, rääkimata üüri ja kütuse eest tasumine?
Endine sportlane18. november 2016, 09:10
Eks ta tavaliselt nii ole, et meie sportlaste suurimateks toetajataks ja abilisteks on perekonnad.
kümnevõistleja23. november 2016, 04:42
400 euro eest kuus ei saagi...aga eks kütust ei tohi kulutada, jala peab käima...üüri tasumiseks käid vaikselt tööl...ja noh, eks selle söögiga vaatab mis ja kuidas saab...muud kulud (telefon, internet, tv, jms) unusta ära kuna need lähevad luksusteenuste alla :)