Õhtulehe video Anastassia KovalenkogaVideo: Teet Malsroos
Auto-Moto uudised
23. november 2016, 15:12

ÕHTULEHE VIDEO | Tuleval hooajal vaid meeste klassis võistlev Eesti parim naisringrajasõitja: minu vaimne distsipliin on parem kui meestel (3)

Eesti parima naisringrajasõitja Anastassia Kovalenko teenis Eesti spordi tulevikutegijale mõeldud aasta stipendiumist suurima: 8000-eurose summa, mis osati lausa neiu karjääri päästis.

"Kahjuks ei saa veel avalikustada, sest mul on mitu pakkumist laual," sõnas 25-aastane motoneiu, kelle jätkamine tänavuse hooaja lõppedes veel sugugi selge polnud.

"Ma ei ole veel ühtegi neist vastu võtnud ja nüüd tänu stipendiumile saangi ehk parima võtta. Oluline on see, et ma jätkan võistlemist rahvusvahelisel tasemel."

Kui varasemalt olid välismaal Kovalenko peamisteks vastasteks naised, siis tuleval aastal tuleval aastal see muutub. "Küsimus on, mis klassis täpsemalt (võistlen), aga kindlasti meestega. See saabki ilmselt kõige raskem olema, et konkurentideks saavad olema ainult mehed. 

Seetõttu pean väga tugevaks saama talve jooksul, sest praegu sõita ei saa Eestis, arvan, et kuskil maini. Aga hooaeg algab aprillis, mis tähendab, et praegu peab kindlasti mingid laagriplaanid paika panema ja leidma endale õige treenimisratta."

Eesti edukaim naisringrajasõitja aga tugevama sugupoolega konkureerimist ei pelga. Vaata ja kuula, mida peab Kovalenko enda eelisteks, kuidas on läinud paranemine raskest vigastusest ja kuidas tema ettevalmistus välja näeb.