Ksenija BaltaFoto: Viljar Voog
Kergejõustik
25. november 2016, 22:40

Aasta kergejõustiklasteks valiti Ksenija Balta ja Gerd Kanter (8)

Eesti Kergejõustikuliit kuulutas täna välja aasta parimad kergejõustiklased, kelleks osutusid Ksenija Balta ja Gerd Kanter. 

30-aastaseks saanud Baltal oli suurepärane hooaeg. Amsterdamis toimunud kergejõustiku EM-il jäi ta napilt medalist ilma ning sai neljanda koha. Rio olümpiamängudel tegi ta väga hea võistluse ning teenis kuuenda kohe. 

Gerd Kanter tõi Amsterdamist aga Eesti ainsa medali, kui sa kettaheites kolmanda koha. Olümpiamängudel nii hästi ei läinud ning sai Martin Kupperi järel viienda koha. 

Euroopa Kergejõustikuliidu president Sven Arne Hansen märkis, et Eesti kergejõustikukoondis paistis oma edukate tulemustega silma nii Amsterdami EM-il kui ka Rio olümpiamängudel.

„Mul on au olla täna siin Tallinnas sellel tähtsal üritusel ning suruda Eesti parimate kätt. Kergejõustik on Eestis ilmselgelt üks suuremaid ja edukamaid spordialasid ning selle eest väärivad tunnustust kõik sportlased, treenerid, kergejõustiku eestvedajad, toetajad ja fännid,“ ütles Hansen.

Aasta Sooritaja eriauhinna pälvis Rio olümpiamängudel Eesti sportlastest individuaalses arvestuses kõige kõrgema, neljanda koha võitnud kettaheitja Martin Kupper, kellele andis autasu üle Eesti Olümpiakomitee president Urmas Sõõrumaa.

Noorsooklassi aasta kergejõustiklase 2016 tiitli pälvisid Amsterdamis toimunud EM-il 13. koha saavutanud ning isikliku rekordi 7903 punktini nihutanud Kristjan Rosenberg ning vasaraheite Eesti rekordi 67.52-ni viinud Anna-Maria Orel.

Juunioride arvestuses teenisid aasta kergejõustiklase tiitli vanuseklassi MM-il kümnevõistluses isikliku rekordit tähistava 7879 punktiga pronksmedali võitnud Johannes Erm ning samal võistlusel odaviskes 11. koha pälvinud Mirell Luik.

Euroopa Kergejõustikuliidu president Svein Arne Hansen andis Harry Lembergile üle Euroopa Kergejõustikuliidu treeneritöö auhinna.