Nico Rosberg (vasakul) ja Lewis Hamilton.Foto: MOHAMMED AL-SHAIKH
Vormel 1
26. november 2016, 20:30

Nico Rosberg: tulin Abu Dhabisse võitma! (1)

Nico Rosbergi lahutab karjääri esimesest F1 tiitlist ainult üks sõit, mida sakslane läheb võitma. 

Homme stardib parimalt kohalt Rosbergi tiimikaaslane Lewis Hamilton, kes edestas kvalifikatsioonis sakslast 0,303 sekundiga. Kuigi Rosbergile piisab homme ka briti võidu korral kolmandast kohast, tuli ta seda etappi võitma. 

"Tulin siia sooviga alustada pühapäeval esikohalt ning võita ka GP. Ma ei ole täna kuigi rõõmus. Lewis sõitis äga hästi ja oli natukene kiirem. Tema aeg polnud minu jaoks midagi võimatut, kuigi andsin endast kõik. Homme on mul siiski uus võimalus ja lähen etappi võitma," sõnas Rosberg, kes juhib üldarvestuses tiimikaaslase ees 12 punktiga. 

"Mul oli sõites väga mõnus tunne ja olen rahul. Vormelil oli väga hea tasakaal ka. Mida kauem kvalifikatsioon kestis, tundsin end üha paremini. Sõidame homme selle võistluse ära ning siis võime lõpmatuseni rääkida. Mul on seljataga suurepärane hooaeg, minu karjääri parim. Ma olen uhke selle aasta üle. Ma kavatsen kõike lihtsana hoida ega mõtle "mis siis kui..."" kommenteeris Rosberg. 

Hamilton ütles, et senise nädalavahetuse plaan oli saada pühapäevaseks sõiduks parim stardikoht. "Millalgi vaatame mehaanikute ja teistega kõik võimalikud stsenaariumid üle, et oleks hea ülevaade ja teaksin, mida pean tegema. 

Ma tahan eest ära sõita ja etapi võita. Tunnen autos suurepäraselt. Olen aalti öelnud, et kui annan endast maksimumi, saan uhkusega eemale kõndida. Mul oli homseks energiat ja enesekindlust. Mul on homme ainult kõike võita!"