Uus F1 maailmameister Nico Rosberg.Foto: ANDREJ ISAKOVIC
Vormel 1
27. november 2016, 17:27

Pisarais F1 uus maailmameister Nico Rosberg: olen uhke, et kordasin isa saavutust (8)

F1 hooaeg sai pühapäeva õhtul väga põneva lõpplahenduse. Abu Dhabi GP võitis küll Lewis Hamilton, kuid maailmameistriks krooniti teisena finišeerinud Nico Rosberg. 

Sisuliselt algusest peale juhtinud Hamilton võttis võistluse viimasel kolmandikul jala gaasipedalilt ära lootuses, et lähimad jälitajad jõuaksid temale ja teist kohta hoidnud Rosbergile järele. Kuna sakslasele piisas Hamiltoni võidu korral meistritiitliks ka kolmandast kohast, siis ta ei hakanud ka tiimikaaslase vastu ülemäära riskima.

Viimased ringid kujunesid väga närvesöövaks ning Mercedese boksis ei jäänud kellelgi sõrmeküüsi alles. Sebastian Vettel ja Max Verstappen jõudsid täpselt Rosbergi seljataha, kuid sakslane suutis oma positsiooni hoida ning teise kohaga kindlustas meistritiitli. 

"See ei olnud minu karjääri kõige nauditavam võidusõit," naljatles Rosberg pärast võistlust poodiumil. "Alguses pakkus Verstappen pinget, pärast Vettel. Olen õnnelik, et see sai läbi. Olen õnnest joovastunud. Pühendan võidu oma naisele!

Tahan õnnitleda ka Lewist, kes andis endast parima. Sind on alati raske alistada ja sa olid täna sama kiire nagu terve aasta," kiitis vastne maailmameister oma tiimikaaslast ja suurimat rivaali.

Rosbergile tulid pisarad silma, kui teemaks tuli tema isa. "Olen uhke, et kordasin isa saavutust. Ta jõuab siia poole tunni pärast. Olen põnevil, et saan teda näha." Nico Rosbergi isa on Keke Rosberg, kes tuli F1 maailmameistriks 1982. aastal. 

Lewis Hamilton võitis küll hooaja viimased neli etappi, kuid meistritiitlist jäi lahutama viis punkti. "Tiim tegi suurepärast tööd. Mul on väga hea meel, et olen Mercedese liige ning tahan tänada oma tiimi ja pere. Loomulikult palju õnne ka uuele maailmameistrile - Nico Rosbergile!"