Rene ZahknaFoto: Aldo Luud
Talisport
27. november 2016, 20:20

LASKESUUSAHOOAEG ALGAS! Eesti sai segateates 19., paarissegateates 15. koha (3)

Pühapäeval peeti Rootsis Östersundis esimesed laskesuusahooaja sõidud. Täna võisteldi sega- ja paarissega teatesõitudes. 

Segateatesõidus kuulusid Eesti koondisesse Grete Gaim, Johanna Talihärm, Kalev Ermits ja Kauri Kõiv. 24 võistkonna arvestuses saadi 19. koht. 

Eestlased pidid kasutama kümmet lisapadrunit ning Kalev Ermits läbis ka ühe trahviringi. Võitjale Norrale (6 varupadrunit) kaotati 5.25,8. Teise koha sai Saksamaa (10, +33,7) ja kolmas Itaalia (1+12, +44,2), kes edestas kõigest 0,3 sekundiga Venemaa võistkonda. 

Õhtul võisteldi veel paarissega teatesõidus, kus eestlased panid välja duo Kadri Lehtla ja Rene Zahkna. Eestlased kasutasid üheksat lisapadrunit ning Lehtla läbis ka ühe trahviringi. 

26 võistkonna konkurentsis saadi 15. koht. Esikoha saanud prantslastele Martin Fourcade ja Marin Dorin-Habert'ile kaotati 3 minuti, 44 sekundi ja kuue sajandikuga. Teise koha sai Austria ning kolmanda Saksamaa. 

Laskesuusatajad jäävad Östersundi järgmise nädala lõpuni. Kolmapäeval võistlevad naised individuaalvõistlusel, mehed päev hiljem. Samuti sõidetakse ka esimesed sprindi- ja jälitussõidud.