Kurb Lewis Hamilton.Foto: HAMAD I MOHAMMED
Vormel 1
28. november 2016, 13:01

Vetteli hinnangul rajal loivamisega räpaselt mänginud Hamilton: kõik oli reeglitepärane (7)

Eile krooniti F1-sarja maailmameistriks Nico Rosberg (Mercedes), ehkki hooaja viimase etapi Abu Dhabis võitis tema meeskonnakaaslane Lewis Hamilton. Briti sõnul ei mõistnud ta, miks ei lubanud Mercedes meestel võidu sõita.

Sisuliselt terve etapi juhtinud Hamilton kaotas Rosbergile Abu Dhabi GP eel 12 punktiga ning vajas maailmameistriks tulemiseks näiteks enda võitu ja sakslase poodiumilt eemalejäämist.

Võidusõidu viimases faasis hoidis Rosberg aga kindlalt teist kohta, mispeale Hamilton hoo maha võttis ning tänu sellele jõudsid Mercedestele lähemale ka Sebastian Vettel ja Max Verstappen, kellest esimese sõnul oli Hamiltoni taktika räpase maiguga.

Hamiltoni kahjuks ei suutnud Vettel ega Verstappen Rosbergist mööduda, tänu millele võitis just sakslane karjääri esimese vormel 1 sarja tiitli. Abu Dhabis võidutsenud briti sõnul jäi talle aga segaseks, miks tahtis Mercedes, et Hamilton kiirust tõstaks, mitte rajal loivaks.

"Ma ei tea, miks nad ei lubanud meil lihtsalt võidu sõita," ütles Hamilton nördinult. "Polnud momenti, mil ma kartnuks võidust ilma jäämist. Samas oli nende sõnum üsna selge."

31aastane Inglismaal sündinud Hamilton, kes kaotas sarja üldvõidu kõigest viie punktiga, lisas: "Ma ei arva, et tegin midagi negatiivset, võitlesin vaid tiitli nimel. Olin juhtimas ning kontrollisin tempot. Kõik oli reeglitepärane."