Vintpommimeistrid Roberto Carlos ja Konstantin Vassiljev.Foto: Montaaž (twitter.com/oficial_rc3 ja Stanislav Moškov)
Jalgpall
29. november 2016, 04:00

VIDEOD JA SKEEMID | Konstantin Vassiljev võrdleb enda ja Roberto Carlose imeväravaid

Poola telekanal Canal+ koostas Konstantin Vassiljevi laupäevasest imeväravast joonise, kus näha, et müürist möödumiseks pidi meie mehe vintpomm tegema enam kui kolme meetri laiuse kaare.
Poola telekanali Canal+ joonis Konstantin Vassiljevi laupäevasest imeväravast - müürist möödumiseks pidi vintpomm tegema enam kui kolme meetri laiuse kaare. Foto: Canal+

"Väravavaht oli müüri paigutanud okeilt, aga manöövriks oli ruumi ja nõnda mul idee säärast lööki proovida tekkiski. Distants oli samuti piisavalt pikk, liiga lühikese maa pealt pole võimalik sellist lööki sooritada. Lõpuks läks kõik nii, nagu pidi minema," rääkis Vassiljev.

Poolkaitsja sõnul lõi ta aastate eest sel moel värava Sloveenia kõrgliigas, Poolas on varem paar korda proovinud, aga puurivahid said jaole. "Seekord suunasin löögi niivõrd posti kõrvale, et väravavahil erilist võimalust polnud."

Poolas hakati Vassiljevi lööki võrdlema legendaarse brasiillase Roberto Carlose vintpommidega, millest kuulsaima kõmmutas vasakkaitsja 1997. aastal Prantsusmaa võrku.

Suurbritannia teadlased koostasid Roberto Carlose imelise 1997. aasta karistuslöögi kohta mõne aasta eest skeemi, kus on ära näidatud vasaku jala välisküljega löödud palli trajektoor.

"Trajektoor võis Carlose löögile sarnane olla, aga tehnika ju hoopis teine. Mina lõin sise-, tema välisküljega, mis palju keerulisem edukalt sooritada. Too värav, mille Carlos kunagi Prantsusmaale lõi, on ju ikka täiesti müstiline!" rääkis Vassiljev.

Löökide kvaliteedi nimel teeb Vassiljev jätkuvalt eraldi trenni: "Kahel-kolmel päeval nädalas sooritan pärast meeskonna trenni 10-20 pealelööki, et seda kunsti mitte ära unustada. Prioriteet on liikumise pealt sooritatud löögid ja karistuslööke harjutan vähem, ent natuke ikka."