Chapecoence rõõmupidu eelmisel kolmapäeval, kui lunastati koht finaalmatšile, kuhu pärale ei jõutudki.
Jalgpall
29. november 2016, 12:02

VIDEO | Muinasjutu traagiline lõpp - mõne päeva eest tähistas lennukiga alla kukkunud meeskond ajaloolist võitu...

Esmaspäeva õhtul Kolumbias lennukiga alla kukkunud Chapecoence jalgpallimeeskonnal oli käsil muinasjutuline hooaeg. Pikalt madalamates liigades mänginud klubi oli traagilisel lennul teel oma ajaloo esimesele finaalmatšile.

Eelmisel kolmapäeval mängis Chapecoence Lõuna-Ameerika tähtsuselt teise jalgpallisarja Copa Sudamericana poolfinaalis koduplatsil 0:0 viiki Argentiina tippklubiga San Lorenzo (2014. aasta Lõuna-Ameerika meister) ja lunastas võõrsil löödud väravate reegli alusel koha finaalis.

Nagu videost näha, peeti saavutuse järel Chapecoence riietusruumis vägevat pidu. Enamik seal osalenuist enam meie seas ei ole, sest 81 lennuki pardal viibinud inimesest jäid esialgsetel andmetel ellu vaid viis. Tegemist oli tšarterlennuga ja kõik reisijad delegatsiooni liikmed (mängijad, treenerid, abilised, juhtkond, ajakirjanikud, sponsorid).

Lõuna-Ameerika jalgpalliliit (CONMEBOL) lükkas seoses katastroofiga Copa Sudamericana 30. novembriks ja 7. detsembriks planeeritud finaalmatšid edasi. Chapecoence vastaseks seal on valitsev Lõuna-Ameerika meister Atletico Nacional, kes ootab detsembri keskel ees klubide MM.

1973. aastal asutatud Chapecoence mängis veel 2009. aastal Brasiilia tugevuselt neljandas liigas, aga rühkis siis sealt nobedasti üles ning tõusis 2014. aastaks kõrgliigasse, kus saavutati avahooajal 15. ja mullu 14. koht. Tänavu on meistrivõistluste lõpuni üks voor ja Chapecoence paikneb tabelis üheksandal kohal.

Kas ja kuidas sisuliselt terve esindusmeeskonna kaotanud Chapecoence pooleli olevad võistlused lõpuni mängib, on praegu muidugi ebaselge.