Barry BennellFoto: Twitter
Jalgpall
29. november 2016, 20:44

SKANDAAL INGLISMAAL! Pärast trenni alla 14-aastaseid poisse pilastanud jalgpallitreener läheb kohtupinki (4)

Inglismaa jalgpallis puhkenud pedofiiliaskandaalis astub kohtupinki endine treener Barry Bennell.

Mitu endist jalgpallurit süüdistasid avalikult Barnelli seksuaalses ahistamises, kui nemad olid noored poisid aastatel 1981-1985. Esimesena tuli süüdistustega lagedale Andy Woodward ning pärast tema avaldust on mitmed endised jalgpallurid samuti Bennelli rõvedad teod üles tunnistanud. 

Praegu uurib juba viis politseijaoskonda Bennelli vastu tehtud süüdistusi. Mees ise aga kadus paar päeva tagasi ning leiti esmaspäeval teadvuseta Stevenage linna hotellitoast. 62-aastane Bennell viidi kohalikku haiglasse, kuhu ta jäi vähemalt esmaspäeva õhtuni. 

Aastatel 1978-1992 töötas Bennel mitmes jalgpalliklubis skaudi ja noortekoondise treeneri, kaas arvatud Manchester Unitedis. Praegu uuritava ajaperioodi jooksul tegeles ta noortega Crewe Alexandra meeskonnas.

Bennell on juba mitu korda pedofiilia pärast vangis istunud. 1994. mõisteti ta neljaks aastaks vangi noore briti poisi vägistamise eest. Alates aastast 1998 istus ta üheksa aasta vangis Suurbritannias, kui tunnistas end süüdi 23 seksuaalse ahistamisega seotud süüasjas. Juba toona ütles üks tema ohvritest, et ahistatud poisse võis olla sadu. 

2015. aastal mõisteti Bennell uuesti kaheks aastaks vangi, sest 1980. aastal kasutas seksuaalselt ära kõigest 12-aastast poissi. Siis ütles mees kohtus, et ta on "koletis." 

Bennell pole ainukene, keda on väikeste poiste ahistamises süüdistatud. 24. novembril sai The Guardian anonüümse vihje endiselt jalgpallurit, kes oli ühendust võtnud politseiga ning süüdistanud endist Newcastle Unitedi noortetreenerit George Ormondi pedofiilias. 

Ormond mõisteti 2002. aastal süüdi alaealiste ahistamises ning istus kuus aastat vangis. Tolle süüasja kohtunik kirjeldas Ormondi kui kiskjalikku kurjategijana.