Jenson Button pärast F1 meistritiitli võitu.Foto: ANTONIO SCORZA
Vormel 1
1. detsember 2016, 10:23

Tippspordist loobunud Jenson Button: oleksin tahtnud sõita Ferraris (2)

Abu Dhabi GP-ga lõppes legendaarse Jenson Buttoni pikk karjäär vormel 1-s, kuid britil jäi sõitmata ühe tiimi eest, kus soovis.

"Kui olukord oleks õige olnud, siis loomulikult oleksin Ferraris sõita tahtnud," ütles Button intervjuus endisele F1-s võistelnud Jordani tiimi bossile Eddie Jordanile. 

"Kui jõudsin vormel 1, siis tahtsin sõita kolmes tiimis - Williamsis, Ferraris ja McLarenis. Ma sain sõita neist kahes. Ühel hetkel oli võimalus ka Ferrariga liituda, aga ajastus ei tundunud sobivat." 

Button jagab ka arvamust, et praegu on noortel vormel 1 sarja palju lihtsam tulla, kui temal 2000. aastal. "Kui sul on talenti, siis on ka sul lihtsam. Mul polnud F1 jõudes mingisugust kogemust - aasta vormeli Ford sarjas, aasta F3-s ning kõik. Mul polnud aimugi, kuidas vormelit seadistada.

Nüüd on simulaatorid ja palju rohkem andmeid. Sõitjad saavad veete tunde simulaatorites nagu seda teeb Lance Stroll. Ta on sõitnud läbi kõik ringrajad kaks aastat vanas Williamsis. 

Meil polnud midagi sellist. Meid visati tundmatus kohas vette ja mootorid lendasid kogu aeg õhku pärast ühte ringi. Mul polnud esimeseks võidusõiduks isegi õiget luba F1-s sõitmiseks!"