Marko Kilp (arhiiv).Foto: MARI LUUD
Talisport
2. detsember 2016, 13:46

Kilbi lõppkohaks jääb 25., võit läks Rootsi!

Sprinter Marko Kilp väsis lõputõusul ega pääsenud 12 sekka (7)

Teist MK-etappi järjest klassikasprindis veerandfinaali jõudnud 23aastane Marko Kilp väsis distantsi teises pooles ning lõpetas oma sõidu viimase ehk kuuendana. 

Kuni lõputõusuni püsis Kilp konkurentsis, kuid ülesmäkke minnes panid tugevamad järgmise käigu sisse ning läksid oma teed. Telepildi vahendusel paistis, et Kilbi suusk andis tõusu peal samuti paar-kolm korda tagasi.

Kilbi veerandfinaali tulemused. Seejuures tuleb arvestada, et kaks esimest meest lasid viimasel paarikümnel meetril selja täiesti sirgu ega teinud maksimaalset pingutust.

Nädala eest 13. koha punktid koju toonud Kilp lisab Lillehammeris kaukasse 25. koha eest ettenähtud kuus MK-punkti. 

Etapivõidu noppis norralaste koduõuel rootslane Calle Halfvarsson, kes oli kiireim ka ajasõidus. Nädala eest Rukal võidutsenud Paal Golberg murdis finaali stardis suusakepi ning leppis seetõttu kuuenda kohaga.

Lillehammeri meeste klassikasprindi esitosin:

Kilp hoiab maailma karikasarjas kahe etapi järel sprindiarvestuses 26 punktiga 20. kohta. Rukalt kolm punkti teeninud Raido Ränkel on punktitabelis 45. Kokku on sprindis punkte teeninud 47 meest.

MK-sarja sprindiarvestuse esi20.

Enne veerandfinaali:

Nädala eest Soomes Rukal peetud MK-etapi klassikasprindi kvalifikatsioonis suisa kolmanda aja sõitnud Marko Kilp tegi täna Lillehammeriski hea ajasõidu: aeg 3.36,51 oli päeva üheksas ja tagas eestlasele koha veerandfinaalis ehk maailmakarika punktidel.

Teised stardis olnud eestlased 30 sekka ei pääsenud. Raido Ränkel sai kirja 34. tulemuse (+13,00) ja Karel Tammjärv (+22,64) oli 98 mehe konkurentsis 78. Seejuures jäi Ränkelit veerandfinaalist lahutama 0,4 sekundit.

Ajasõidu kiireim oli rootslane Calle Halfvarsson 3.28,44ga. Talle järgnesid Ruka etapi kolmas Johannes Hoesflot Kläbo (+0,14) ja nädalatagune võidumees Paal Golberg (+2,07). Esikolmik oligi kvalifikatsioonis omaette klassist.

Meeste ajasõidu parimad.

Meeste veerandfinaalid, kuhu pääses üheksa norralast, algavad kell 13.27. Kilp heitleb poolfinaalikoha eest hirmkõva konkurentsiga sõidus, kus teiste seas konkurentideks Halfvarsson ja Kläbo.

Meeste sprindi veerandfinaalid. Algusajale tuleb Eestis liita üks tund.

Naiste eelsõidu parimad: