Jäähoki on jõuline spordiala ning seda tõestasid ka Dinamo ja Metallurg. Foto: Stanislav Moškov
Jäähoki
2. detsember 2016, 22:06

Läti ja Venemaa tippklubid tegid Tallinnas hokile parimat reklaami - Riia Dinamo võitis bullitiseerias! (1)

Tänane päev oli Eesti hokisõpradele ajalooline: esimest korda toodi koju kätte Vana Maailma parima sarja KHLi mäng ning Riia Dinamo ja Magnitogorski Metallurg esitasid tõelise etenduse. Mängu, kus juhtija üha vahetus, normaal- ja lisaeg lõppes 3:3, bullitiseerias jäi peale Dinamo. Sõud täie raha eest! 

Paremat reklaami oli jäähokile võimatu teha. Tondiraba hall on selle mängu jaoks kui loodud, koos Lätist pärit fännidega löödi see peaaegu puupüsti täis ning värvikust jätkus nii jääväljakule kui ka sellest väljapoole. Pealekauba alistas sarja üks viimaseid ühe liidritest!

Juba enne mängu algust torkas silma koleda maski pähe tõmmanud ja kuradihargi kätte haaranud Riia klubi fänn numbriga 01 ja nimega Jurciks. Keset mängu käis ta ühest sektorist teise ning ärgitas seni külmavõitu olnud inimesi kaasa elama. Talle tuli appi Dinamo maskott, veelgi enam aga mängijad, kes just siis, teisel kolmandikul lõid lahti tõelise tulevärgi.

Uimasevõitu avakolmandiku võitis Dinamo 1:0, kusjuures Metallurg tegutses küllalt ilmetult ega meenutanud tiitlikaitsjat. Ent pärast esimest vaheaega viskasid Tomš Filippi ja Venemaa meistrisarja kõigi aegade suurim väravakütt Sergei Mozjakin viie minutiga kaks väravat ja viisid juhtima külalised ida poolt. Meie lõunanaabrid suutsid aga toibuda ning Miks Indrašise kaks suurepärast tabamust andsid lätlastele uuesti edumaa.

Mängutempo oli oluliselt kasvanud, oli kehamängu ja eemaldamisi, ka muu rahvas peale Dinamo fännisektori elavnes, hall „lainetas“ ja – ehkki ka Metallurgil oli oma toetajaskond – andis lätlastele kohati nagu õige kodumängu tunde. Viimasel kolmandikul pidi Metallurg vahetama väravavahi kuuenda väljakumängija vastu, et viigini jõuda!

Kui Dinamo suudab pühapäeval alistada Tondirabas ka Tšeljabinski Traktori, kas nad kolivad kõik oma kodumängud Tallinna?