Alar VarrakFoto: Alar Truu
Korvpall
4. detsember 2016, 15:53

Matthias Tass teenis üle 15 minuti mänguaega!

Kalev/Cramo kohutav kaitsemäng maksis neile Frank Elegarita mänginud Jenissei vastu võidu (5)

Kalev/Cramo pidas täna VTB-liigas oma kaheksanda kohtumise, kui võõral väljakul saadi Krasnojarski Jenissei vastu 90:99 kaotus. 

Eesti meisterklubi võitis küll esimese veerandaja, kuid kohtumine kulges pärast seda suurema osa ajast Jenissei kerges edus. Kuigi Kalev sai viimase veerandaja hakul veel ühega ette, tegid vastased mõned minutid enne kohtumise lõppu otsustava murrangu ning võtsid suhteliselt kindla võidu. 

Meeldiva üllatusena sai täna palju mänguaega Kalev/Cramo noor mängumees Matthias Tass. Mickell Gladnessi tujutu esituse tõttu võimaluse saanud korvialune jõud kasutas oma korralikult ära, kui sai platsile 15 minutiks ja 21 sekundiks. Kuigi punktiarvet 17aastane mängumees avada ei suutnud, siis võttis ta maha 5 lauapalli ja pani ühe kulbi. 

Kalevlaste skoori tegemise eest hoolitsesid peamiselt kaks meest. Mark Tollefseni arvele jäi 28 silma, Demonte Harper andis lisaks 26 punktile 11 resultatiivset söötu. 

Võõrustajate poolt kerkis Frank Elegari puudumisel esile Suleima Braimoh, kes kostitas kalevlasi 30 silmaga. Üheks võidu võtmeks oli Jenissei 18 ründelauapalli. 

Ekskalevlane Elegar pidi tänase kohtumise vigastuse tõttu vahele jätma.

Kalev kirjutas tabelisse kahe võidu kõrvale kuuenda kaotuse. Tuleval laupäeval sõidetakse külla Saraatovi Avtodorile.