Eesti saalihokikoondise peatreener Argo Kungla.Foto: Teet Malsroos
Spordivaria
4. detsember 2016, 16:05

Argo Kungla: olen koondise esiviisikus väga pettunud (5)

Eesti meeste saalihokikoondise peatreener Argo Kungla avaldas pärast Saksamaaga tehtud 6:6 viiki sügavat nördimust meeskonna esiviisiku etteaste üle.

80% ulatuses Rootsi kõrg- ja esiliigamängijatest koosnev viisik tegutses kohtumise esimese 55 minuti jooksul silmatorkavalt lohakalt. "Olen esimeses viisikus väga pettunud. Mõtlesin mängu ajal nad tervenisti pingile jätta, aga lootsin, et kuidagi ikka ärkavad üles. Hakkasin sealt mehi hoopis ükshaaval pingile jätma ja see lõpuks tõmbas esiviisiku natuke käima," rääkis Kungla.

"Nad mängisid täna lohakalt. Esimesest vahetusest peale. Patrik Kareliusson (esiviisiku tsenter – toim) polnud esimesed 30 minutit tema ise. Ei teagi, miks. Soojendus läks super hästi ja tundus, et kõik on mänguks valmis, aga Patrik tegi kiiresti kolm-neli lihtsat pallikaotust. Ta ei mänginud duelle 100%-ga, vaid suhtumisega ma-mängin-su-niikuinii-üle, aga selle peale võtsid sakslased talt palli ära."

Kungla sõnul õnnestus Saksamaal neile sobivalt initsiatiiv Eestile loovutada, aga meie ei osanud seda enda hüvanguks ära kasutada. "Oleme Saksamaaga üpris sama tüüpi võistkonnad, kes eelistavad mängida kontrarünnakutele toetudes. Saksamaa suutis palli meile loovutada ja oma tugevuse maksma panna, aga meie mitte. Harvad kiirrünnakud, mis saime, jäid realiseerimata. Saksamaa väravavaht Mike Dietz tegi samuti suurepärase partii."

Saksamaaga tehtud viik tähendab, et A-alagrupi kolmas ja neljas koht otsustakse üldise väravate vahe põhjal. Kui algselt nägi Eesti lahingplaan ette homses mängus kahekordse maailmameistri Soomega laia koosseisu kasutamist, mõnele põhimehele puhkuse andmist ja kaotuse pärast mitte muretsemist, siis nüüd tuleb kõik rauad tulle panna.

"Jah, plaani tuleb muuta. Valikut pole. Kuna tahame kolmanda koha eest võidelda, tuleb Soome vastu minna kõige tugevamas koosseisus. Hommikul vaatame üle, kas kellelgi on vigastusi või probleeme, aga igal juhul läheme väravate vahe nimel võitlema. Meil pole loota mitte kellelegi peale enda," sõnas Kungla.

Eesti – Soome mäng algab esmaspäeval kell 15.45.